10 menzás étel, amitől gyerekkorodban még a hideg is kirázott

Készülj fel a legrosszabbra!

Ebéd suli után

Annak idején biztosan veled is előfordult, hogy a hatodik óra után farkaséhesen tudatosult benned, hogy aznap nem járnak a kedvedben a menzán. Mindannyiunknak van legalább egy – de inkább sokkal több – olyan étel, amit gyermekkorában ki nem állhatott. Hát, akkor nosztalgiázásra fel!View this post on Instagram


Üres a leves, mint a lelkem

A post shared by móka kacagás hasmenés (@schoolfoodz) on

Paradicsom leves

A menzás paradicsomlevest csak azért kedveltük, mert betűtésztával készült. Annak persze örültünk, hogy ki tudtuk rakni a nevünket a tányér szélére, de annak már nem annyira, amikor már a nagyszünetben bekúszott az osztályterembe készülő leves illata.

Zöldborsófőzelék fasírttal

Ez sem volt az a fogás, amiért annyira rajongtunk, hogy a levest ki is hagytuk miatta. Az egyetlen élvezhető dolog a fasírt volt benne, már ha nem áztatta agyon a főzelék, ami annyira lisztes volt, hogy megállt benne a kanál.

Lebbencsleves

Ma már nem igazán tudjuk, mit nem lehetett nem szeretni a lebbencslevesben, de gyerekkorunkban valósággal rosszul voltunk tőle. Akkor menthető volt a fogás, ha jutott legalább három darab krumpli a tányérunkba, amit gyorsan ki lehetett belőle kanalazni.

Paradicsomos káposzta

Óriási „kedvenc” volt a paradicsomos káposzta is, amit egyedül egy jó fasírt tudott csak megmenteni. Akkor voltál igazán szerencsés, ha a csücskön kívül még találtál legalább egy szelet jó puha kenyeret, amit a husis feltéttel haraphattál.

Finomfőzelék

Talán egy olyan volt az osztályban, aki rendszeresen megette a finomfőzeléket, amiben nem is a répa és a borsó volt a gond, hanem ez így egyben. Arról nem is beszélve, hogy általában olyan sűrűre főzték, hogy itt-ott csomós is volt, de amúgy betonkemény.

Gyümölcsleves

Sokan nem igazán rajongtunk a gyümölcslevesért sem. Annak idején ugyan nem vágytunk arra, hogy legyen tejszínhab a tetején, leginkább csak azt szerettük volna, ha nem tűzforró és a benne úszkáló mindössze két darab gyümölcs nem égeti meg a szánkat.

Tökfőzelék

Mindig furának tartottuk azt az osztálytársunkat, aki megette a tökfőzeléket. Rémálmaink ételét csak akkor tudtuk elviselni a tálcánkon, ha a konyhásnéni meghallotta, hogy külön tányérra kérjük a fasírtot. Ha szerencsénk volt, úgy is kaptuk.

Sóska

Másik rémálom volt a sóskaszósz, amit olyan lendülettel mertek a tányérunkba, hogy még le is folyt a tálcára. Ez lett volna a kisebbik baj, de annyira beterítette a krumplit és a húst is, hogy alig tudtunk kipecázni egy-egy érintetlen darabot belőle.

Meggyszószos hús

Hasonló volt a helyzet a meggyszósszal nyakon öntött főtt marhahússal is. Még csak azt sem mondhattuk, hogy egye le valaki a mártást, mert azt nem szerettük, ha turkálnak a tányérunkban, de annak már mindegy is lett volna, addigra úgyis minden elázott.

Tojásleves

Kevés rosszabbat tudtunk elképzelni a tojáslevesnél, de sajnos előbb-utóbb mindig sorra került a menzamenüben. Az már nagy dolog volt, hogy valaki egyáltalán beletette a kanalát. Arra pedig végképp furcsán néztünk, aki meg is ette.

Paradicsom orral, ijedt paprika – képgalériánkban megnézheted, mennyire meg tud viccelni bennünket a természet.

Fotó: Instagram.com/schoolfoodz; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!