Súlyos szövődményei lehetnek - Erre figyelj, ha múlni nem akaró nátha gyötör!

Gondoltad volna, hogy egy egyszerű náthából könnyen lehet arcüreggyulladásod is? Az arcüreggyulladás a nátha gyakori szövődménye, mégpedig annyira, hogy a felnőttek 90%-a szenved életében legalább egyszer heveny, és körülbelül minden 10. krónikus arcüreggyulladásban. Éppen ezért, ha múlni nem akaró nátha gyötör, nem árt fokozottan figyelned, hiszen lehet, hogy neked is arcüreggyulladásod van!

Mi is az arcüreggyulladás?

Az arcüregek az arcban található üregek, amelyeket levegő tölt ki. Az arcüreggyulladás egy gyakran előforduló fül-orr-gégészeti megbetegedés, amikor az arcüregeket borító nyálkahártya begyullad. Ezt vírusfertőzés, baktérium, vagy gomba is okozhatja. A gyermekek hajlamosabbak az arcüreggyulladásra, felnőtteknél a homloküreggyulladás gyakoribb.

Nátha vagy arcüreggyulladás?

A kezdeti szakaszban a nátha szokásos tünetei jelentkeznek, mivel a gyulladás következtében az arcüregek elzáródnak, és a termelődő váladék felgyülemlik. Ha azonban a beteg fő tünetei között arcfájdalom, orrdugulás, vagy orrváladékozás is jelentkezik, a kísérő tünetek között pedig előrehajláskor fellépő fájdalom, szaglásvesztés, fejfájás, rossz lehelet, vagy a felső fogsorba sugárzó fájdalom, akkor nagy valószínűséggel arcüreggyulladásról van szó.

A közönséges nátha és az arcüreggyulladás tünetei közötti legfőbb különbség a betegség időtartama. Amíg ugyanis a nátha tünetei általában a 3-5. napon a legsúlyosabbak, és ezután javulás áll be, addig az arcüreggyulladás tünetei nehezebben enyhülnek, 5 nap után általában újra fokozódnak, és akár hetekig is eltarthatnak.

Így tehetsz ellene! (x)

A Prevalin NASODREN® orrspary egyedülálló módon ciklámen kivonatot tartalmaz, a gyökerénél kezeli az arcüreggyulladást. Csökkenti az orrnyálkahártya és az arcüregek duzzanatát és szabaddá teszi a légzést, valamint újra megindítja a normális folyadék-kiáramlást, így a váladék kiürülhet az arcüregből. A Prevalin NASODREN®-t minden akut és krónikus arcüreggyulladásban szenvedő beteg használhatja.

Fotó: lifehack.org

Oldalak