Megfázás stop

Tekerd alufóliába a lábad, meggyógyulhatsz tőle

Alufólia minden háztartásban van, igaz? Akkor ideje, hogy ne csak az ételek csomagolására használd, hanem arra is, hogy az egészségügyi problémáidat kezeld.

Csökkenti a nátha tüneteit

A melegebb tavaszi idő beköszöntével újra megnövekszik a nátha, a megfázás kialakulásának veszélye, ám jó hír, hogy gyógyszerek nélkül is enyhítheted a kínzó tüneteket. Tekerd be mindkét lábfejedet 5-7 réteg alufóliába, és hagyd rajta legalább egy órán keresztül. Ezután várj két órát, majd ismételd meg a műveletet. A fólia képes megszüntetni a gyulladást, így hozzásegít ahhoz, hogy hamarabb kigyógyulj a betegségből. Ha a tüneteid nem múlnak el egy héten belül, akkor fordulj orvoshoz.

Enyhíti az égési sebek fájdalmát

Sok ember nem tudja, hogy az alumínium fólia sokkal jobb gyógymódot jelent az égő bőrre, mint bármi más. Az amerikai kutatók egyenesen azt javasolják az orvosoknak, hogy az égési sebeket alufóliával kezeljék. Először mosd le hideg vízzel a sérült bőrfelületet, majd törölközővel óvatosan töröld szárazra. Jöhet egy réteg nyugtató kenőcs, majd egy réteg alufólia, amit jól rögzíts a kényes részre. Próbálj meg pihenni, és a fájdalom tovaszáll!

Fotó: fivestaruc.com

Oldalak

Megfázás stop
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!