Simán felveszik a versenyt a citromos vízzel! 3 isteni ital, ami felfalja a zsírpárnákat

A citromos vízről már sokat áradoztunk ebben a cikkben, ahol felsoroltuk jótékony hatásait. Az egyik legmeggyőzőbb érv a fogyasztása mellett az, hogy segít a zsírégetésben - de szerencsére nem csak ez a fanyar ital képes erre! Mutatunk 3 ugyanolyan hatásos alternatívát azoknak, akiknek nem kenyerük a savanyú - íme!

Kávé

A kávé igazi fogyókúrás csodafegyver, ha mértékkel, mondjuk napi két csészével iszod - így maximálisan ki tudja fejteni a hatását, de nem indít be káros, negatív folyamatokat a szervezetedben. A kávé csodafegyvere a benne lévő koffein, ami fokozza a vérkeringést, így pörgeti az anyagcserét, ezzel együtt pedig az emésztést is serkenti. Nem elhanyagolható, hogy vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, így segít a testből kimosni a fölösleges, puffasztó vizet - a legerősebb hatást a kényes területeken, például a fenéken vagy a hason fejti ki. Növeli továbbá a test belső hőmérsékletét, ami kedvezőbb körülményeket teremt a zsírok lebontásához.

Mielőtt azonban rendszeres kávéivóvá avanzsálnál, nézz utána, nincsenek-e szív-és érrendszeri problémáid, hiszen akkor nem biztos, hogy jót tesz neked ez a koffeindús nedű.

Jeges víz

Szerencsére most nyár van, így a jeges víz még akár jól is eshet a tikkasztó hőségben - bár kutatók azt mondják, ha melegünk van, inkább meleg, langyos folyadékot kell inni. A hideg ugyanis arra sarkallja a tested, hogy még több energiát használjon fel, ami által több kalóriát tudsz elégetni.

Az rd.hu azt írja: német tudósok önkéntesek anyagcsere-sebességét mérték alapállapotban, majd egy nagy pohár jeges víz elfogyasztása után. Azt találták, hogy a folyadékbeviteltől számított 40 percen át az érintettek anyagcsere-sebessége 30 százalékkal magasabb volt a korábbinál. Ez azt jelenti, hogy ha egy éven át mindennap egy pohárral több hideg vizet iszik, azzal 35 000 kalóriát éget el. Ennyit tartalmaz 4,5 kg zsír.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotók: boylestreetcl.com, livestrong.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!