Lifestyle

Zsírégetés otthon: ezekre figyelj edzés alatt

Ha inkább az erkélyeden napozol, mert nem sokkolnád a strand népét a saját hurkáiddal, és a beach bodytól még nagyon messze vagy, akkor két dologgal tudjuk a pánikodat csillapítani: nyugi, a tökéletes alakú influenszerek is jó barátságban vannak a Photo Shoppal, és nem, nem kötelező még az edzőterembe sem lemenned a sok görög félisten és félistennő közé, hogy hátul bénázzál a futógépen. Most figyelj! Megmutatjuk, hogy hogyan kell hatékony zsírégetést csinálni otthon! Úgyhogy, tedd le a csokichipset és irány a szoba közepe!

A tudatos zsírégetés

A zsírégető edzések kitartást és időt kívánnak tőled, tehát ez nem fog egyik napról a másikra menni. Ha ezt elfogadod, akkor két dolog segítségével szabadulhatsz meg a zsírpárnáktól: az egyik, hogy kalóriadeficitbe kell kerülnöd, vagyis kevesebb fagyit és lángost fogyaszthatsz ezentúl. A zsírégetés egészen egyszerűen attól fog beindulni, ha a tested több energiát használ fel, mint amennyire szüksége van, és hozzányúl a zsírpárnákban felhalmozódott zsírsejtekhez, hogy pótolja az energiát. Intenzív megterhelés esetén a tested először a könnyen lebontható szénhidrátokhoz fog nyúlni, aztán jön csak az aranytartalék, a zsír. Ha pedig a zsír is elfogyott, akkor jön a harmadik energiapótló elem, a fehérje, amelyet az izomszövetekből tud kivonni a szervezet. Itt már nem csak a zsírpárnák fognak csökkeni, hanem az izomszövet is. Ezért olyan vékonyak a maratonfutók például, a tartós terhelés már arra ösztönzi a szervezetüket, hogy a szénhidrátok és a zsír után a fehérjéket használja benzinként, amely pedig izomvesztéssel jár együtt.

Otthoni edzésprogram

Sokan azt gondolják, hogy fogyni csak futással, kerékpározással vagy úszással lehet, amelyet hosszú időn át csinál az ember, de a zsírégetéshez a kulcs nem az időfaktorban rejlik, hanem az intenzitásban. A megfelelő intenzitást úgy tudod ellenőrizni, hogy a pulzusodat méred. Amennyiben a szívverésed a maximális pulzusod 55-75%-án van az edzés során, akkor beléptél a zsírégető zónába. A maximális pulzus az a szám, amit akkor fogsz kapni, ha 200-ból kivonod az életkorod. Tehát egy 30 éves embernek 170 lesz a maximális pulzusa, és zsírt akkor fog égetni, ha az edzés során a pulzusszáma kb. 93-127 között mozog.

Edzéstípusok

Ezt a pörgést otthon az alacsony intenzitású edzésektől, mint a kényelmes sétálás a háztömb körül, nem igazán érjük el. Ahhoz, hogy hatékony legyen, legalább közepes intenzitású mozgásformát kell választani, amelyet elsősorban kardió edzéssel, futással, kerékpározással lehet elérni. De a medencével rendelkezők se szomorkodjanak, akinek van otthon medencéje, az úszással is el tudja érni a kívánt hatást. Ne, ne csapjuk be magunkat, a jakuzzi nem medence!

Amikor pedig úgy edzel, hogy szinte kiköpöd a tüdődet egy aerobiktól vagy egy intenzív zumbától, akkor bőven a zsírsejtek csökkentésén dolgozol.

Ezeket az edzéseket ajánlatos megtoldani súlyzós gyakorlatokkal is, hiszen a cél az, hogy ne az izomtömeg csökkenjen az energiafelhasználás során, hanem a zsírpárnák apadjanak. Otthoni edzéskidolgozás során érdemes a saját testsúlyos gyakorlatokat előnyben részesíteni, mert minél több izomcsoport dolgozik, annál jobb lesz az erőnléted, amelynek segítségével pedig tovább tudod növelni az edzések intenzitását. A www.intenset.hu weboldalon erre külön is kitérnek, érdemes őket csekkolni!

Pattanj és légy a saját tested szobrásza!

Leadfotó: www.pexels.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...