Ismét bővül a repertoár: szédületes, milyen új emojikkal találkozhatunk hamarosan

Az apró, vicces hangulatjeleket mindannyian imádjuk, és most sokak örömére ismét bővül a már eddig sem épp szűkös kínálatuk.

Emojikból sosem elég

Az apró, megmosolyogtató hangulatjeleket az egész világ imádja: az emojik virtuális kommunikációnk szerves részeivé váltak az elmúlt évek során. Mindez olyannyira igaz, hogy egyesek talán már el sem tudják képzelni üzenetfolyamukat anélkül, hogy egy-egy sort ne mókás rajzos jelekkel, képszavakkal vagy egyéb közkeletű szimbólumokkal zárjanak. Szerencsére a tervezők fantáziájának is csak a csillagos ég szabhat határt, így aztán időről-időre bővülni is szokott a hangulatjelek egyébként sem épp szűkös kínálata. A téma gazdája, a nonprofit Unicode Consortium nemrégiben nyilvánosságra is hozta legfrissebb ötleteit - persze korántsem biztos, hogy ezek közül mindet meg is valósítják, de a mostani lista mégis nagyszerű kedvcsináló az emotikonok elkötelezett szerelmesei számára.

Fotó: 123rf

2022-ben például jöhet a már jól ismert szív emoji két vadonatúj színlehetőséggel, de érkezhet a remegő arc is (melyet egyebek mellett a "földrengés" szóval jellemeznek), sőt a határozott visszautasítást szimbolizáló kéz is. Ha minden igaz, jövőre olyan érdekes jelképek közül is válogathatunk , mint például a gyömbér, a legyező, hangszerként a rumbatök (!), de a a jelek szerint a wi-fi szimbólum is megjelenik majd a palettán.

Ha a hangulatjelek hivatalossá váltak, az Apple-nek és a Google-nek ezeket még hozzá is kell rendelnie a platformjához, de nagyon is lehetséges, hogy ezt nem rögtön teszik majd meg. A jövő évre tervezett hangulatjelek a Unicode 15.0 kiadásával, 2022 szeptemberében debütálhatnak.

Fotó: 123rf

Egyre szaporodnak a jelek, melyek arra engednek következtetni, hogy a negyedik Mátrix-mozi nem csak az 1999-es nagy előd szolgai remake-je lesz.

Oldalak