Lifestyle

Ezt a Z generációs telefonozási szokást neked is el kéne sajátítanod - bármely korosztály bevetheti

A saját lelki békéd és egészséged érdekében érdemes megfontolnod ennek az okostelefon-funkciónak a használatát, amit a Z generáció már előszeretettel alkalmaz.

A fiatalok már tudják

A modern társadalmunk egyik legnagyobb kihívása az okostelefonunktól való függés leküzdése. Szinte már mindent a mobilunkon csinálunk, mindenhova visszük magunkkal és szó szerint ezen az eszközön éljük az életünket. Az okostelefonok rohamos fejlődése persze számos előnnyel jár, de egyúttal egy talán túlságosan is szoros kapcsolatot teremt az eszköz és felhasználója között. Az állandó online jelenlét, a közösségi média, és a folyamatos információáradat könnyen vezethet a túlzott telefonhasználathoz, amely káros hatással lehet a pszichés és szociális egészségünkre. A függőség kialakulása szorosan összefügg az eszközök által nyújtott azonnali kielégüléssel, valamint a társas kapcsolatokban és a valós életben való részvétel csökkenésével. A folyamatos zörgések, értesítéshangok és egyéb applikációs jelzések könnyen elvonják az emberek figyelmét nemcsak este, de napközben is, ami negatív hatással lehet például a munkahelyi teljesítményre is. Erre talált ki egy jó trükköt a Z generáció, amely a TikTok felületén kezdett hódításba. Nem új keletű a funkció, amit a huszonévesek ismét használni kezdtek, de annyi biztos, hogy bármely generáció tagjaira pozitív hatással lehet. Részletek a galériában!

Mára már elmondható, hogy a teljes munkaidőben dolgozók számára egyáltalán nem okoz izgalmat a telefonra nézni. A csoport beszélgetésekben lévő üzenetek száma hamar eléri a már elolvashatatlan számot, felhalmozódnak az értesítések és ettől csak frusztrálttá válunk. A Z generáció tagjai azonban nem hagyják, hogy a munkahelyi flow-állapotból kizökkentsék őket a különböző applikációk értesítés hangjai.
Kattints a további képekért!

A kedvenc színed nemcsak a személyiségedről árulkodik, hanem a párkapcsolatod minőségéről is, de ha ismered a jelentését, kiaknázhatod a színhez köthető energiákat is.

Leadfotó: 123RF

HuffPost

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.