Szülinapot ünnepelt a világ legidősebb embere - Idén már ennyi gyertyát fújhatott el a kalandos életű asszony

A japán Tanaka Kane szereti a csokoládét, a szénsavas üdítőitalokat és a számkirakókat. Ő a legidősebb ma is élő, valamint minden idők harmadik legidősebb embere a világon.

119 éves a világ legidősebb embere

119. születésnapját ünnepelte vasárnap a japán Tanaka Kane, akit a világ legidősebb embereként tart nyilván a Guinness Világrekordok.

A Fukuokában élő asszonyt, aki egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt született (1903. január 2-án), 2019 márciusában, 116 évesen ismerték el a világ legidősebb személyeként. Minden idők leghosszabb életkorú japánja lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort – számolt be róla az MTI.

Tanakának nyolc testvére volt, ő hetedikként született. 19 évesen ment férjhez az egyik unokatestvéréhez, Hideo Tanakához, akivel két fia és két lánya született, utóbbi gyermekek egyéves koruk előtt elhunytak. A házaspár egy harmadik lányt is örökbefogadott, Hideo nővérének második lányát. Ő 23 éves korában, meg nem határozott betegségben halt meg.

A házaspár shiruko és udon tésztát árusító üzletben dolgozott. Amikor az asszony férje és legidősebb fia elment a második kínai-japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa családját. A második világháború után a házaspár a boltban folytatta munkáját.

Kane 63 éves korában vonult vissza a boltjából. Férjét 71 év házasság után vesztette el, a férfi 90 éves korában halt meg 1993-ban. A matróna 2018 óta egy idősotthonban él, ahol kézmozdulatokkal kommunikál a személyzettel, és gyakran foglalja el magát számkirakókkal. Szereti a csokoládét és a szénsavas üdítőitalokat. Hozzátartozói szerint "rövidtávú céljai" között szerepel, hogy megérje a 120 évet.

Tanaka minden idők harmadik legidősebb személye Jeanne Calment és Sarah Knauss után. Előbbi a jelenlegi rekordtartó: ő 122 évesen és 164 naposan halt meg 1997-ben.

Olekszandr Tkacsenko azon borult ki, ahogyan egy kijevi nőt ábrázoltak a sorozatban. Rengetegen álltak mellé, mások védelmükbe vették a streaming-szolgáltatót és a széria készítőit.

Leadfotó: facebook.com/MediterrAsiancom

Oldalak