Vígjátéksorozatok – megédesítik napjaidat

Akárki akármit mond, a televízió segít a kikapcsolódásban. Itt van négy sorozat, amely „kikapcsolja” negatív gondolataidat és garantálja a napi nevetésadagodat.

 

Így jártam anyátokkal
Valószínűleg szinte mindenki találkozott már vele, hiszen óriási mánia alakult ki körülötte az egész világon. Ki szereti, ki gyűlöli, sokak szerint pedig szimplán egy Jóbarátok-koppintás. Tény, hogy hasonlít rá, de ez csupán a sitcom jellegből fakad, a cselekmény egészen más: a narrátor Ted Mosby, a New York-i hősszerelmes építész, aki a gyerekeinek meséli a történetet arról – ahogy a címből is következtethetünk –, hogyan ismerkedett meg az anyjukkal. A legérdekesebb csavar, hogy nem tudjuk, ki az a bizonyos anyuka, ezért csak találgatásokba bocsátkozhatunk. Ahogy halad előre a történet, egyre több morzsát megtudhatunk a titokzatos személyről, ám a forgatókönyvírók elég csavarosan forgatják a cselekményt ahhoz, hogy még véletlenül se derülhessen ki semmi konkrét. Ted mellett megismerhetjük barátait: a szerelmespárt, Lilyt és Marshallt; a reménytelen szerelmét, Robint és a nőcsábász Barneyt. A helyzetkomikum mellett a szóviccek miatt is érdemes nézni a sorozatot, amelyek nagy részét magyarra is nagyon jól lefordították, ám igazából eredeti nyelven „ütnek”.
 

Nem ér a nevem
Egy méltatlanul elfeledett sorozat, Christina Applegate-tel a főszerepben. Az Egyesült Államokban 2007 őszétől kezdve 2009 nyaráig vetítették, azonban a nézőszám nem érte el a kívánt értéket (érthetetlen, hogy miért), így abbahagyták a forgatást. Szintén szituációs komédia, melynek központi figurája Samatha, aki tipikus negatív szereplő lehetne – ha nem érte volna baleset, ami miatt amnéziája lesz – nem tudja, ki volt a baleset előtt, a környezete meg azt nem érti, hogyan lett a rosszkislányból hirtelen angyali teremtés. Ahogy egyre többet megtud az „előző énjéről”, annál kevésbé akar visszatérni hozzá, az ezzel kapcsolatos szerencsétlenkedéseit kísérhetjük végig.
 

Az ítélet: család
Kézikamerával felvett, reality jellegű amerikai sorozat, amely – mialatt futott – hat Emmy- és egy Golden Globe-díjat is nyert, sajnálatos módon azonban nem hozott elég nézettséget, így a forgatását felfüggesztették. A cselekmény a működésképtelen Bluth család körül forog, ami nagyon gazdag család volt, ám mióta tönkrementek, csak csúsznak lefelé a lejtőn. A családfőt, George Bluth-ot börtönbe zárták sikkasztásért, ezért egyik fiára, Michaelre hárul a feladat, hogy összetartsa a családot. Ebben a pénzközpontú testvérei és anyja akadályozzák, akik közül egyik sem komplett teljesen. Pozitív szereplő talán még Michael fia, a poénos nevű George Michael (a nyomatékosítás kedvéért csak így, dupla néven emlegetik), aki viszont reménytelen szerelmet táplál unokatestvére iránt. Érdekesség, hogy Liza Minelli állandó tagja a szereplőgárdának, valamint Charlize Theron is felbukkan Michael lehetséges szerelmeként.
 

 

Chuck
Szintén amerikai sorozat, amely az akciófilm- és a vígjátéksorozatok elemeit vegyíti. Főszereplője Chuck Bartowski, egy átlagos huszonéves számítógép-szerelő, aki egy elektronikus cikkekkel foglalkozó áruházlánc alkalmazásában áll egészen addig, míg kódolt üzenetet nem kap régi egyetemi szobatársától – aki időközben a CIA dolgozója lett. Olyan dolgokat tud meg az e-mail által, amiket nem szabadna, ezért a CIA és a Nemzetbiztonság is legfőbb feladatának tartja, hogy megvédje az életét és az információkat, amelyeket az agyában tárol.
 

Oldalak

Lifestyle
Gyakran találkozhatunk különféle konyhai praktikákkal a közösségi média platformokon, ezek közül néhány pedig különösen hasznos és életmentő.
Fashion&Beauty
Az évek során rengeteg új és kissé meglepő divattrendnek lehettünk már tanúi, a dupla derekú nadrágok pedig kétségtelenül közéjük tartoznak.
Fashion&Beauty
A krómozott körmök népszerűsége az egész év során töretlennek bizonyult, idén ősszel viszont új szintre lépett szépségük, ugyanis gyönyörű, meleg színekbe burkolják a leghűvösebb napokat is.