Lifestyle

Vers-kvíz: Te hány idézetet ismersz fel a népszerű magyar versek közül?

Az alábbi művek a legismertebbek hazánkban, ám hiába fújod a versszakokat, lehet, hogy a költőjére és a címére már nem is emlékszel. Itt egy kis agytorna!

Csodálatos magyar költészet

Az iskolában számos memoritert és verset kellett bemagolnunk, amiken a legtöbbször csak túl szerettünk volna esni, így csupán az adott órán gyorsan ledaráltuk és máris feledésbe merültek a magyar költők legszebb művei. Azonban akadnak olynok is, akik kivételes memóriával rendelkeznek, így a mai napig kívülről fújják a magyar Himnusz összes versszakát, vagy éppen Petőfi Sándor szerelmes verseit. Összeszedtünk most öt idézetet, amelyek híres magyar költők tollával íródtak, a legtöbb iskolában pedig kötelező tananyag volt. Te vajon emlékszel még rájuk? Lapozz! (A megoldásokat az utolsó oldalon találod.)

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...