Tűnj ki a tömegből! Vendégcsalogató fortélyok fodrászoknak és műkörmösöknek

Ma már a sikerhez egy fodrász vagy műkörmös számára sem elegendő a minőségi alapanyagok használata, vagy egy jó helyen lévő, ízlésesen berendezett szalon. Érdemes szépségiparban dolgozó vállalkozóként is időről időre átgondolni, mit tehetünk a fejlődésünkért szakmai, kommunikációs és pénzügyi téren. A kártyaelfogadás például ma már alapvető elvárásnak számít a vendégek részéről szinte mindenhol, jó hír viszont, hogy még egy katás vagy egyéni vállalkozó számára is megéri bevezetni.

A sikernek sok összetevője van

Egy hosszú távú, stabil vendégkörre vágyó fodrásznak vagy műkörmösnek elengedhetetlen egy jó helyen lévő, ízlésesen berendezett szalon, a minőségi alapanyagok használata, a folyamatos képzés, és természetesen tájékozottnak is kell lennie az aktuális frizura- vagy körömtrendeket illetően. Ez azonban a digitális korban még mindig édeskevés ahhoz, hogy az ember kitűnjön a versenytársak tömegéből. A hatékonyság, a gyorsaság növelése, az ügyfélközpontúság és a modern technológiák használata nemcsak egy multinacionális nagyvállalatot juttathat lépéselőnyhöz, hanem egy egyéni- vagy kisvállalkozót is. Érdemes például jelen lenni a világhálón, a vendégek közösségi média- és internethasználati szokásaihoz igazodva.

Bankkártyás fizetés

Készpénz helyett bankkártya

Természetesen nagyon fontos az adóügyi és egyéb, az adott területre vonatkozó jogszabályi változások nyomon követése, de emellett érdemes odafigyelni a pénzügyek racionalizálásának lehetőségeire is. Ez azonban nem csupán a céges bankszámla vezetésével vagy épp a hitelfelvétellel kapcsolatos költségek kordában tartását jelenti. Érdemes időről időre újragondolni a vendégek fizetési lehetőségeivel kapcsolatos teendőket is, hiszen tavaly évtizedes mélypontra zuhant a készpénzfelvételek száma, kilőtt ellenben a bankkártyával teljesített fizetéseké. A kártyaelfogadás ma már alapvető szolgáltatásnak számít szinte mindenhol.

Bankkártyás fizetés

Hogy mi köze mindennek a vendégekhez?

Nos, valószínűleg sokan szeretnének közülük elektronikusan fizetni a szépségipari szolgáltatásokért is, még ha nem is beszélnek róla. Kártyával ugyanis az élet gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb. Ráadásul a kártyaelfogadás többet hoz a konyhára, mint amennyibe kerül, és a közhiedelemmel ellentétben terminál útján is adható borravaló! Akár fodrászként, kozmetikusként vagy műkörmösként dolgozik valaki, a kártyaelfogadással népszerűbb lehet a vállalkozása másokénál. A POS-terminált, aki eddig kipróbálta, megszerette!

A témával kapcsolatban számos fontos információ és érdekes cikk olvasható a keszpenzmenteszona.hu oldalán!

Liedfotó: 123rf.com, Fotók: shutterstock.com

Oldalak