Lifestyle

Új művekkel és kiállításokkal várja látogatóit a Vasarely Múzeum: Eddig látogatható a tárlat

A Közép-európai konkrét - Válogatás a Böhm-gyűjteményből című, nemzetközi csoportos tárlat, valamint a Hetey Katalin szobrászművész, Konok Tamás festőművész és Haraszty István szobrászművész tiszteletére rendezett emlékkiállítás mellett a Vasarely Múzeum Budapest névadója, Victor Vasarely szerigráfiáival kibővült állandó kiállítással várja a látogatókat az óbudai Zichy-kastély épületében.

A művészetek rajongóinak kötelező!

Az a szerigráfia-kollekció, amelyet a múzeum kurátorai az elmúlt években a Vasarely-gyűjteménybe került adományokból válogattak, fontos pillére az alkotói életmű átfogó bemutatásának - hangsúlyozza az intézmény által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Mint a múzeum emlékeztet, Vasarely ezzel az általa fontosnak tartott grafikai eljárással az életmű ikonikus kompozícióit alkotta újra különböző periódusaiból, így az állandó kiállítás új termében a művész 1947 utáni formakonstrukcióinak egyfajta összefoglalását láthatják az érdeklődők. A szerigráfia (magyarul szitanyomás) az egyszerű stencilnyomás leszármazottja. Vasarely 1953-tól készített szitanyomatokat Arcay grafikai műtermében, személyes felügyelete mellett, szignált, számozott példányszámban.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.