Lifestyle

Új befejezést kapott A kis gyufaárus lány meséje - Így segíthetsz te is a nehéz sorsú gyerekeken

Új befejezést kapott az ikonikus mese, A kis gyufaárus lány - ahogyan a tragikus sorsú mesehős életét is sikerült jobbá tenni, úgy segíthetünk mi is a nehéz sorsú gyerekeken a való életben.

Inkább adományozunk, mint önkénteskedünk

A magyar lakosság fele szokott adományozni és önkénteskedni is, és csak 12% nem segíti ilyen formában a rászorulókat – derült ki a Telenor megbízásából, az Impetus Research által készített reprezentatív, országos kutatásból.

A válaszadók bevallása szerint az önkénteskedéshez képest az adományozás gyakoribb, és a legtöbben tárgyi felajánlásokkal – például ruhákkal, iskolaszerekkel – támogatják a rászorulókat, de sokan részesítik előnyben a pénzbeli hozzájárulást is.

Arra a kérdésre, hogy melyik három nemes célt részesítenék előnyben, ha adományozásról vagy önkéntességről van szó, a legtöbben az állatmenhelyeket jelölték meg, emellett a betegségekben szenvedők, a kórházak, egészségügyi intézmények és a mélyszegénységben élők a gyakori támogatandó csoportok. A kitöltők kevesebb mint ötöde támogatná a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket.

Joó Beatris, a Gyermekhíd Alapítvány operatív igazgatója szerint ennek hátterében az állhat, hogy „a gyermekvédelem kapcsán létező sztereotípiák és információhalmaz sokszor átláthatatlanná teszik a gyermekvédelmi rendszer világát. A saját tapasztalataink azt mutatják, hogy minél többet tud valaki a gyermekotthonok működéséről, annál elkötelezettebben van jelen támogatóként. Mi pedig azért dolgozunk, hogy egyre több stabil támogató legyen, aki áthidaló megoldást nyújt a gyerekek nehézségeiben.”

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: instagram.com/gyermekhid_alapitvany

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.