Lifestyle

Tűzforró volt a Mekis kávé - milliós pert nyert a megnyomorított nő a gyorsétterem ellen

Túl forró kávé és vékony műanyagpoharak? Nem túl szerencsés kombó. Egy idős nő 1992-ben harmadfokú sérüléseket szenvedett a gyorsétteremben vásárolt kávéjának köszönhetően, de nem hagyta annyiban és pert indított.

A "forró kávé per"

A hírhedt eset 1992-ben történt, amikor a 79 éves Stella Liebeck áthajtott a McDonald's autós ablakánál, hogy vegyen egy csésze kávét - írja a grunge.com. Az anyósülésen ült, miközben unokája vezetett. Miután megkapták az italt, pohártartó híján a comjai közé szorította a nő a kávét és leparkoltak az autóval, hogy cukrot és tejszínt öntsön bele. Csakhogy Stella ahogy lehúzta a tetőt a pohárról, a forró kávé az ölébe ömlött, megperzselve a combját és az ágyékát. Amikor azt mondjuk forró, tényleg arra is gondolunk, ugyanis az ital nem kevesebb, mint 87 fokos volt, így harmadfokú sérüléseket okozott a hölgynek, aki megégett teste 16%-án és nyolc napig korházban volt. Ezzel viszont nem úszta meg teljesen a dolgot, mivel műtéteken és egyéb kezeléseken is át kellett esnie. A teljes gyógyulási folyamat évekig tartott. Arról nem is beszélve, hogy hatalmas orvosi számlákat halmoztak fel, közel 20 ezer dollárt, azaz 6,5 millió forintot. Stella kezdetben nem akarta berepelni a gyorséttermet, csak arra kérte őket, hogy legalább az orvosi számláit rendezzék, de ők visszautasították és 800 dollárral akarták kiszúrni a nő szemét. Így végül a hölgy a per mellett döntött.

Lapozz, a cikk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Lifestyle
Az elektromos fogkefék régebben egészen különleges dolognak számítottak, manapság viszont már szinte mind ezeket az eszközöket használjuk fogaink tisztán tartásához.