Lifestyle

Traumaterapeuta: 5 dolog, amit minden szülő azonnal hagyjon abba

Az okleveles traumaterapeuta szerint a szülők felesleges terhet rónak nemcsak a gyerekeikre, de saját magukra is.

Ezekről érdemes leszokni

Legyen szó anyukádról, a szomszédodról vagy az élelmiszerbolt pénztáros hölgyéről, néha úgy tűnik, hogy a kéretlen szülői tanácsok sosem érnek véget. És gyakran amellett, hogy kéretlenek, ezek a „tippek” egyenesen haszontalanok (bármilyen jó szándékúak is). Egy forrás, amelyre hallgatunk útmutatásért? Mentálhigiénés szakértők, akik már mindent láttak. Ezért kereste meg a PureWow Janet Bayramyan-t, okleveles EMDR traumaterapeutát, aki közel egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, hogy sorolja fel azokat a dolgokat, amiket a szülőknek valóban érdemes lenne abbahagyniuk. Öt ilyet is tudott - részletek a galériában!

1. Túl sok felelősség hárítása a gyermekekre Igen, fontos megtanítani a felelősséget, de Bayramyan azt javasolja, hogy ügyeljünk arra, hogy mekkora – és milyen – felelősséget és nyomást helyezünk a gyerekeinkre. „Fontos, hogy a gyerekek gyerekek legyenek” – mondja. „Amikor a szülők a felnőttek felelősségét a gyerekekre hárítják, ők megtanulják figyelmen kívül hagyni saját szükségleteiket és érzéseiket, és sokkal nehezebb dolguk lesz saját önérzetük kialakításában.”
Kattints a további képekért!

A saját lelki békéd és egészséged érdekében érdemes megfontolnod ennek az okostelefon-funkciónak a használatát, amit a Z generáció már előszeretettel alkalmaz.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...
Lifestyle
Ha azt gondoltad, hogy a mosogatószivacs csak az edények megtisztításában, valamint a takarítás során lehet a segítségedre, akkor tévedtél.
Sztárok
Kulcsár Edina és férje Varga Márk, az az G.w.M már több, mint egy éve házasok és jelenleg második közös gyermeküket várják. Edinát cseppet sem viseli meg a terhessége, sőt amikor csak tehetik,...