Lifestyle

"Amíg a halál el nem választ" - ezek voltak a történelem leghosszabb házasságai

Amikor egy pár összeházasodik, örök hűséget fogad egymásnak. Manapság azonban tudjuk, hogy ez inkább törekvés, mintsem kötelező érvényű jogi szerződés. Mégis vannak olyan párok, akik szerencsére rácáfolnak a válási statisztikákra és végül tényleg csak a halál választhatja el őket.

A történelem leghosszabb házasságai

Ha te is igazi vérbeli romantikus alkat vagy, akkor biztosan örömmel olvasod a Wikipédia azon írását, amin a 80 évet is megélt házasságokat listázza. Jelenleg 40 ilyen párról olvashatunk, akik közül a cikk megjelenésekor, legjobb tudomásunk szerint 4 esetben még mindkét fél él és virul. Kettő kivétellel valamennyien a 20. században házasodtak össze. Az alábbi galériában elhoztuk a 6 kedvenc párosunkat és szerelmük különleges történetét is.

Kattints a galériára!

MAURICE ÉS HELEN KAYE: 83 ÉV, 330 NAP Azt gondolhatnánk, hogyha egy pár már több mint 80 éve él együtt, akkor kapcsolatukat egy mindent elsöprő első találkozás alapozta meg. Nos, Helen Kaye-nek sokkal egyszerűbb oka volt, hogy miért kezdett el járni leendő férjével Maurice-al. A BBC-nek így nyilatkozott kapcsolatukról: „Volt autója és akkoriban ez még ritkaságnak számított, ettől lett ő érdekes számomra.” Férje ugyanilyen száraz humorral beszélt kettejükről: „Nem gondoltam volna, hogy egy hétig tart, azt meg pláne nem, hogy 80 évig.” Ők ketten 1929-ben, tizenéves korukban találkoztak egy angliai boltban. Négy évvel később összeházasodtak, és négy gyermekük született. És mi a boldog házasság titka? Helen azt mondta: "Nem szabad keménynek lenni egymással. És ha egy kicsit engedned kell a másik félnek, akkor engedj neki.” Maurice 2018 augusztusában hunyt el.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: Grunge

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Egészség
Az utóbbi évtizedekben egyre több bizonyíték mutat rá, hogy a környezetünkben található vegyi anyagok, az úgynevezett endokrin környezetszennyezők, komolyan veszélyeztetik testünk hormonális...
Egészség
Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok - erről beszélgetett Áder János volt államfő Kurucz Kornélia biológussal, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusával a...
Egészség
Ahogyan a Mirror is írja, van egy olyan állapot, melynek komoly egészségügyi következményei is lehetnek, márpedig sajnálatos módon rengeteg ember tapasztalja meg ezt a dolgot élete során.