Ahol a történetek életre kelnek - Régi fotókon Budapest legendás színházai

Budapest egy igazi pezsgő város, sokszínű kulturális élettel, rengeteg csodálatos színházzal. Most régi fotókon tekintheted meg a főváros legendás színjátszó helyeit.

A színház örökké élni fog

Bár az elmúlt két évben a pandémia következtében a kulturális élet szereplői - beleértve a színházakat - folyamatos bizonytalanságban élnek, összességében elmondható, hogy fővárosunkban példaértékű kulturális pezsgésnek örvendhetünk.

Egymást érik a kiállításmegnyitók, irodalmi estek, koncertek és persze a színházi világban is mindig találhatunk valami érdekességet. A számtalan kisebb, független társulat mellett Budapest számos nagy múltú kőszínháznak ad otthont - ezekbe belépve szinte tapintható Latinovits, Básti, Ruttkai és a több nagy színészóriás jelenléte.

A legendás épületek számtalan titkot őriznek és máig fogalomnak számító előadásokat adtak a világnak - és remélhetőleg ez még sokáig így is lesz.

Kíváncsi vagy, hogy festettek az ikonikus színházi épületek néhány évtizeddel korábban? Most korabeli fotókon tekintheted meg őket!

A képekért kattints galériánkra!

A Népszínház a mai Blaha Lujza téren állt, 1875-ben nyitotta meg kapuit. Később ebben a neoreneszánsz stílusú épületben működött a Nemzeti Színház. Játszott itt többek között Blaha Lujza és Fedák Sári is. Az épületet sokan nem találták maradéktalanul alkalmasnak arra, hogy színházi funkciót töltsön be, ráadásul komoly felújításra is szorult. Mivel a költségeket a főváros nem szerette volna állni, az épületet 1965-ben lebontották.
Kattints a további képekért!

Lead fotó: 123rf.com
Forrás: wikipedia

Oldalak