Ha így főzöd a tojást, a héja egyben lejön és nem ragad a fehérjére: hibátlan külsejű lesz a végeredmény
A húsvéti menü egyik alapja a tojás, melyből sokféle ínycsiklandó fogás készülhet, de az ünnep alkalmával sok háztartásban inkább egészben tálalva kerül az asztalra a hidegtál egyik legfontosabb elemeként. Annál viszont nincs bosszantóbb, mikor hámozáskor a héja ráragad a fehérjére, ami így megtöredezik, az összképnek pedig annyi.
A trükk a hámozás előtt kezdődik
A tojás rendkívül sokoldalú és tápláló élelmiszer, amely elsősorban reggelire ideális (pikk-pakk megvagyunk vele, és omlett vagy akár rántotta is készülhet belőle), de persze egy könnyű, hideg vacsorához is tökéletes – sőt, akár főzelékekhez feltétként is megállj a helyét. Gazdag fehérjében és tápanyagokban, emellett mivel kiváló forrása a B-vitaminnak, az idegrendszer szempontjából is áldásos hatása van, így az egészséges, kiegyensúlyozott, valamint változatos étrend egyik lényeges elemeként érdemes minél nap fogyasztani. A közelgő húsvét egyébként is jó alkalmul szolgál arra, hogy rendesen bevásároljunk belőle, hiszen ilyenkor főként előtérbe kerülnek a tojásos finomságok, de leginkább főtt formájában kerül az asztalra a sonka, a retek, valamint az újhagyma mellé. Egyetlen „rossz tulajdonsága” van csupán, méghozzá az, hogy pucoláskor a héj túlságosan ráragad a fehérjére, ami nemcsak megnehezíti a hámozást, de esztétikailag is kifogásolható végeredményt kapunk. Galériánkban eláruljuk, hogyan lehet egyszerűen kikerülni ezt a problémát:
A héten már jön a hosszú hétvége, vagyis a húsvét. Szinte mindenhol meg fog jelenni a finom főtt tojás, de nem mindegy, hogyan tárolod őket.
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu