Lifestyle

Több ezer tanár vonult utcára és tüntet Brüsszelben: Az oktatási rendszer javítását követelik

Mintegy ötezer tanár vonult utcára a belga fővárosban a szocialista és liberális szakszervezetek felhívására, hogy elégedetlenségüket fejezzék ki a francia ajkú belga régió, Vallónia és a főváros alkotta közösség oktatáspolitikájával kapcsolatban - írja az MTI.

Elégedetlenek az oktatási rendszerrel

A demonstrálók az oktatási rendszer javítását, az adminisztratív túlterheltség, és a túlzsúfolt osztályok létszámának csökkentését követelték.

Emellett tiltakoztak a szövetségi kormány azon terve miatt, amely új rendeletet vezetne be a pedagógusok munkájának értékelésével kapcsolatban. A kiválósági paktumnak nevezett tervezetről az összes oktatási szakszervezet azt gondolja, hogy fokozott ellenőrzés alá vonná a pedagógusi munkát, utat nyitna az oktatók szubjektív értékeléséhez, ami tartós jogsértésekhez, és végső esetben jogtalan elbocsátásokhoz is vezethet.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a magyar futam nyertes trófeáit.
Lifestyle
Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.
Fashion&Beauty
Természetes, ha a klasszikus farmernadrágok mellett nyárra könnyedebb és friss stílusokra vágyunk, amelyek kényelmesek és sokoldalúak, ideálisak a meleg napokra. Íme a legtrendibb fazonok!