Lifestyle

Nagyon veszélyesek együtt használva: ezeket a tisztítószereket soha ne keverd össze egymással!

A szakértők szerint érdemes kétszer is meggondolni, hogy kombináljuk-e ezeket a termékeket egymással a hatásosabbnak gondolt végeredmény érdekében.

Életveszélyesek és egészségkárosítók is lehetnek

A minőségi takarítószerek gyakorlatilag elengedhetetlenek a mindennapok során egy háziasszony életében, hiszen ezek a kemikáliák jócskán megkönnyítik a házimunkák elvégzését. Na persze a mai napig népszerűek a különböző filléres, vegyszermentes praktikák, mint például az ecettel, a citrommal vagy éppen a szódabikarbónával való ügyködés a házban, valljuk be, olykor egyszerűbb, gyorsabb és hatásosabb a kifejezetten a különböző helyiségekre, tárgyakra kifejlesztett tisztítószerekkel takarítani és fertőtleníteni. Vannak azonban olyan szerek, amiket semmiféleképpen nem szabad, mondhatni tilos együtt használni egészségünk érdekében, ugyanis ha kölcsönhatásba lépnek egymással, abból óriási baj is lehet. Te tudod, mi mivel párosítva rossz választás? Ha kíváncsi vagy rá, lapozd fel galériánkat, és megtudhatod!

Bizonyos tisztítószerek együttes használata rendkívül veszélyes, akár halálos is lehet: ilyen például a fehérítő és az ammónia kombinációja, mely kemikáliák összekeverve mérgező gázt termelnek. Ez a gáz akár súlyos légúti szövődményeket is okozhat, de halálos is lehet, így érdemes óvatosan bánni velük, és elolvasni alaposan a különböző tisztítószerek címkéit, hiszen mind a fehérítő, mind az ammónia gyakori összetevője a kereskedelmi forgalomban kapható háztartási vegyszereknek.
Kattints a további képekért!

Minden háztartásban megtalálható az alapanyag, így nem kell feleslegesen csodákat ígérő vegyszerekre költened!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok