A Tinder-csaló igaz története: szabadlábon a férfi, aki százmilliókat zsákmányolt az áldozataitól

Az új Netflix dokumentumfilm egy hírhedt szélhámos történetét meséli el, aki a Tinder társkereső alkalmazást használta arra, hogy luxus életet éljen, miközben nőket vert át és tett tönkre mint lelkileg, úgy anyagilag Európa-szerte. Azt hinnénk, ezek után minimum élete végéig börtönben csücsül, ám erről szó sincs.

Az évszázad átverése

Emlékszel mi volt a legrosszabb randevú, amin valaha voltál? Unalmas volt a partnered, még nem lépett túl az exén, vagy ne adj Isten rossz volt a lehelete az első csóknál? Nos, úgy tűnik, még mindig kevésbé jártál rosszul, mint a Tinder-csaló partnerei, akiket a férfi fejenként több tízmillió forintnak megfelelő összeggel károsított meg, ezzel új szintre emelve a "rossz első randi" fogalmát. Na de ki is az a híres Tinder-csaló?

Shimon Hayut

A férfi, akiről a dokumentumfilm szól nem más, mint Shimon Hayut, egy Izraelben született, irathamisításért elítélt bűnöző, aki éveken át Lev Leviev gyémántmilliárdos üzletember fiának adta ki magát, miközben fényűző életét egy társkeresőn felszedett nőkből kialakított piramisjátékkal tartotta fent. A hölgyek semmi mást nem tettek, mint jobbra húzták a szimpatikus úriembert - akinek Instagram fotóiból ítélve irigylésre méltó élete volt - majd néhány ötcsillagos hotelben elköltött vacsora és egzotikus vakáció után beleszerettek, végül amikor a szeretett férfi bajba került, pénzt küldtek, hogy megmentsék. Persze így elsőre úgy tűnik, a nők hibáztak, hiszen hogy nem jöttek rá, ki is a férfi valójában és mégis ki adna ennyi pénzt néhány randi után egy idegennek? Csakhogy Shimon Hayut - Simon Leviev álnévvel - felépített maga köré egy elképesztően profi élettörténetet, amin a legügyesebbek is csak kevés eséllyel láttak volna át. Testőrök, üzlettársak, ex-feleség kislánnyal, éttermek és szállodák, ahol előre köszöntek neki, ha betért - ezek mellett az sem volt feltűnő, hogy a férfi szinte minden második nap úton volt. Elvégre egy üzletember ezt csinálja, nem igaz? Csakhogy miközben Shimon "utazgatott", újabb és újabb nőket fűzött be, a világ szinte minden pontján.

Hogy csalta ki a pénzt a védtelen nőkből? Lapozz és mutatjuk!

Leadfotó: 123rf.com Fotó: instagram.com/simon_leviev_oficiial

Oldalak

  • 1
  • 2