Kijött az Oscar-jelöltek végleges listája: egy magyarnak is drukkolhatunk

A filmek közül A kutya karmai között kapta a legtöbb jelölést, de díjra esélyes a nagysikerű Netflix-alkotás, a Ne nézz fel! is. Íme, a végleges, kedden közzétett lista.

Megtörtént a nagy bejelentés

Az amerikai filmakadémia helyi idő szerint kedden hajnalban jelentette be az Oscar-díjra esélyes filmek és alkotók névsorát hivatalos internetes csatornáin. A jelölteket az Emmy-díjas színész, Leslie Jordan (Will & Grace) és a színész-producer Tracee Ellis Ross (Feketék fehéren) ismertették, de különböző helyszínekről bejelentkező több vendég, köztük kórházi dolgozó és tűzoltó is részt vett a jelölések beolvasásában.

Jane Campion A kutya karmai között című westernje kapta a legtöbb, 12 jelölést az idei Oscar-díjakra. A legjobb filmek mezőnyébe tíz film: A kutya karmai között mellett a Belfast, a CODA, a Ne nézz fel!, a Drive My Car, a Dűne, a Richard király, a Licorice Pizza, a Rémálmok sikátora és a West Side Story jutott be a mintegy tízezer tagot számláló filmakadémia szavazatai alapján.

Szerepel egy magyar jelölt is a listán: a látványtervezői kategóriában Sipos Zsuzsanna is esélyes a díjra a Dűne című filmért.

A többi kategóriáért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2