A Tasting Table szerint a tökéletes tészta elkészítéséhez az átlagosan ajánlott arány 4 liter víz minden 500 gramm tésztához. Egy adag száraz tészta körülbelül 80g, így körülbelül 600-700ml vizet kell használnod egy adag tészta esetében. Lidia Bastianich, a híres séf és az olasz konyha szakértője viszont valójában még ennél is többet, pontosan 5,6 liter vizet javasol 500g tésztához. Ez körülbelül 900 ml vizet jelent egy 80g-os tésztaadaghoz.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
A Tasting Table szerint a tökéletes tészta elkészítéséhez az átlagosan ajánlott arány 4 liter víz minden 500 gramm tésztához. Egy adag száraz tészta körülbelül 80g, így körülbelül 600-700ml vizet kell használnod egy adag tészta esetében. Lidia Bastianich, a híres séf és az olasz konyha szakértője viszont valójában még ennél is többet, pontosan 5,6 liter vizet javasol 500g tésztához. Ez körülbelül 900 ml vizet jelent egy 80g-os tésztaadaghoz.