Lifestyle

Ha ezt megtanulod, átverhetetlen leszel: Ezekből a jelekből azonnal felismerheted, ha valaki hazudik neked

A hazugság pillanatában vannak olyan apró, mimikai jelek, melyeket ha tudatosan figyelsz, azonnal láthatod, hogy az adott illető igazat mond neked vagy sem.

Az arcunk sokat elárul

Amikor valaki hazudik, gyakran nyúl az arcához, szájához, babrálni kezd az arca környékén. Sokszor a mozdulat nem ér el konkrétan az arcig, esetenként hazugság közben a hajunkkal vagy a fülünkkel kezdünk játszani. Ez az önkéntelen reflex egészen gyermekkorunkból ered, amikor ösztönösen eltakartuk a szánkat, ha olyat mondtunk, amit nem szabadott volna.

Árulkodó pont az arcunkon az orrunk is, melyben a hazugság pillanatában fellépő vérnyomás emelkedés miatt viszketést érzünk, ezért a hazug ember gyakran az orrát vakarja.

A szem a lélek tükre

Rég elterjedt tévhit, hogy a hazug ember nem néz beszélgetőpartnere szemébe, azonban ez nem igaz. Olyannyira nem, hogy a hazug ember gyakran feltűnően erőlteti a szemkontaktust, ami néha már gyanús lehet. Az azonban elkerülhetetlen, hogy egy beszélgetés közben néha ne szakítsuk meg a szemkontaktus, egyes kutatók szerint pedig az őszinte ember balra, míg a hazug jobbra tekint ki a beszélgetésből. Azonban a szemünk más szempontból is árulkodhat szándékaink tisztaságáról, például a pupilla nagysága. Amikor félünk, pupilláink kitágulnak.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.