Lifestyle

Télen se mondj le a színekről: ez az 5 szobanövény decemberben is virágzik

Dekoráld ki otthonod a természettel! Csodás színekben fog pompázni a lakás az ünnepekre ezekkel az élénk téli virágzó növényekkel.

Decemberben is nyílik virág

A tavasz friss zöldjeihez és nyíló virágaihoz képest a telet legtöbben hideg sivárságáról ismerik, pedig ilyenkor sem kell lemondanunk a virágzó szobanövények nyújtotta endorfinról, sőt! Néhány fajta pont, hogy ezekben a hónapokban ontja a legszebb virágait. Az ünnepek közeledtével bátran dobjuk fel beltereinket az alábbi 5 növénnyel, hiszen kellemes kikapcsolódást jelenthetnek a szürkülő kinti tájból. Felpezsdítik a téli hónapokat, és egy ünnepibb, otthonosabb légkört teremtenek. A mikulásvirág népszerű ugyan, de talán kissé elcsépelt, így, ha idén túllépnél ezen a hagyományos növényen, számos más alternatívát is választhatsz. Részletek a galériában!

Karácsonyi kaktusz Virágzás szempontból színválasztékának köszönhetően semmi sem jobb, mint egy karácsonyi kaktusz. Számos szín közül lehet választani, a fehértől az élénkvörösig és a liláig, plusz nem mérgezőek az emberekre és a háziállatokra sem. A karácsonyi kaktusz gondozása egyszerű, öntözést igényel, amikor virágzás közben a föld felső része kiszárad, és ezt követően ritkábban. Amikor a kaktusz nem virágzik, tarthatjuk többnyire árnyékos helyen, és hetente egyszer enyhén öntözzük meg. A késő őszi és téli rövidebb napokon a kaktusz elkezdi felkészíteni magát a virágzásra. Hat-nyolc héttel azelőtt, hogy virágot szeretnénk kapni, tartsuk a növényt sötétben legalább 10-12 órán keresztül, hogy elősegítsük a virágzást.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com
via

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Csütörtökön derült ki, hogy a Fidesz-KDNP Sulyok Tamás korábbi ügyvédet, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli a posztra.
Sztárok
Voltaképpen még szárba sem szökkent a pár szerelme, a Top Gun sztárja máris a szakítás mellett döntött. De az igazi baj nem is ez, hanem az időzítés.
Sztárok
Angelina Jolie úgy döntött, búcsút int barna tincseinek, s mostantól teljesen szőke frizurával hódít, ami elképesztően jól áll neki – igaz, ettől abszolút más az egész megjelenése is, így első...