Lifestyle

Télen se mondj le a színekről: ez az 5 szobanövény decemberben is virágzik

Dekoráld ki otthonod a természettel! Csodás színekben fog pompázni a lakás az ünnepekre ezekkel az élénk téli virágzó növényekkel.

Decemberben is nyílik virág

A tavasz friss zöldjeihez és nyíló virágaihoz képest a telet legtöbben hideg sivárságáról ismerik, pedig ilyenkor sem kell lemondanunk a virágzó szobanövények nyújtotta endorfinról, sőt! Néhány fajta pont, hogy ezekben a hónapokban ontja a legszebb virágait. Az ünnepek közeledtével bátran dobjuk fel beltereinket az alábbi 5 növénnyel, hiszen kellemes kikapcsolódást jelenthetnek a szürkülő kinti tájból. Felpezsdítik a téli hónapokat, és egy ünnepibb, otthonosabb légkört teremtenek. A mikulásvirág népszerű ugyan, de talán kissé elcsépelt, így, ha idén túllépnél ezen a hagyományos növényen, számos más alternatívát is választhatsz. Részletek a galériában!

Karácsonyi kaktusz Virágzás szempontból színválasztékának köszönhetően semmi sem jobb, mint egy karácsonyi kaktusz. Számos szín közül lehet választani, a fehértől az élénkvörösig és a liláig, plusz nem mérgezőek az emberekre és a háziállatokra sem. A karácsonyi kaktusz gondozása egyszerű, öntözést igényel, amikor virágzás közben a föld felső része kiszárad, és ezt követően ritkábban. Amikor a kaktusz nem virágzik, tarthatjuk többnyire árnyékos helyen, és hetente egyszer enyhén öntözzük meg. A késő őszi és téli rövidebb napokon a kaktusz elkezdi felkészíteni magát a virágzásra. Hat-nyolc héttel azelőtt, hogy virágot szeretnénk kapni, tartsuk a növényt sötétben legalább 10-12 órán keresztül, hogy elősegítsük a virágzást.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com
via

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.
Fashion&Beauty
Szokásához hűen a Daalarna legújabb kollekciójával is teljesen ámulatba ejtett bennünket, a lélegzetelállító új kollekció mellett pedig az esküvői ruhamárka egy új vonallal is bővíti kínálatát.