Lifestyle

Mind rosszul csináltuk eddig: ha így töltöd a telefonod, sokkal tovább bírja majd az aksija!

Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen új akkumulátort beszereznünk.

Mindig a legrosszabbkor hagynak cserben minket

Az akkumulátorok valamilyen íratlan szabálynak köszönhetően mindig a lehető legrosszabb pillanatokban hagynak cserben minket. Éppen ezért fontos, hogy mindig ügyeljünk elektronikai eszközeink aksijának állapotára és még időben kicseréljük, amennyiben szükséges. Néhány praktikus tippet megfogadva viszont magát az akkumulátor élettartamát is meghosszabbíthatjuk, így rengeteget időt, bosszankodást, nem mellesleg pedig pénzt spórolva az újabb és újabb aksi beszerezésén. Ha kíváncsi vagy, hogyan is kellene feltöltened akkumulátorkímélő módon a telefonodat, akkor olvass tovább!

Meddig működik jól egy akkumulátort? „A lítium-ion akkumulátorok élettartama általában 500 ciklus, ami körülbelül másfél évet jelent. Egy akkumulátorciklus egy 0-tól 100-ig terjedő teljes töltés, tehát minél több ilyen cikluson esik át az aksi, annál hamarabb kell lecserélnünk" - magyarázza Liz Hamilton, a Mobile Clinic, mobiltelefonok javításával foglalkozó vállalkozás vezetője. - „Egy eszköz töltése során különféle kémiai reakciók mennek végbe, melyek atomfelhalmozódást eredményeznek, valójában emiatt korlátozott az akkumulátorok élettartama."
Kattints a további képekért!

Hogy mit tesznek a sikeres emberek elalvás előtt? Most megtudhatod!

Leadfotó: Unsplash, forrás: rd.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...