Lifestyle

Ha ilyen színű az ég, azonnal menekülj, és keress egy biztonságos helyet!

Ne tudd meg, mit okozott legutóbb, amikor zöld színű volt az ég!

Nagyon ritka jelenség a zöld ég

Valami érdekes dolog történt 2022 júliusában. Röviddel egy heves vihar után az Egyesült Államok Dél-Dakota feletti részén még mindig borult volt az ég. A helyiek végül kimentek, és látták, hogy az égnek intenzív sötétzöld árnyalata van. Az emberek azt mondták, olyan volt, mintha valami sci-fiben vagy akár egy horrorfilmben lettek volna.

Bár természetfelettinek tűnhet, valójában nem az, és az ilyesmi meglehetősen ritkán fordul elő. Közvetlenül azelőtt, hogy az emberek elkezdték volna megosztani a fotókat a zöld égről, zivatar söpört végig Sioux Falls városán.

Nagyon gyakran fordul elő zivatar az Egyesült Államokban, különösen a melegebb hónapokban, és 10-ből 1 ilyen zivatar komolyabbá válhat, mint egy tornádó. Ez volt az úgynevezett „Derecho vihar”, ami heves zivatarok, felhőszakadások és szélfúvások gyorsan mozgó kombinációja.

Elég nehéz megjósolni, mikor csap le egy ilyen vihar. Még tiszta napon is kialakulhat, amikor a meteorológusok nem is számítanak viharra, de aztán hirtelen feltámadnak a szelek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban igyekszik legalább fél-egy órával azelőtt figyelmeztetni az embereket, hogy a lakóknak legyen idejük felkészülni és elrejtőzni. Ezúttal sem volt ez másképp. A vihar szinte egész Dél-Dakotán, valamint Minnesota és Iowa államon végigment, és szörnyű pusztítást végzett. De mégis, hogy jön ehhez a zöld ég?

Kattints a galériára és kiderül!

Nos... a válasz a zöld égre az: nincs rá pontos magyarázatuk a tudósoknak. A zöld égbolt nagyon ritka jelenség. A legtöbb tudós úgy gondolja, hogy ez akkor történik, amikor erős vihar közeledik a területhez napnyugta vagy napkelte előtt. Ekkor zöldre vált az ég színe az adott területen. Bill Karins, az NBC meteorológusa, aki egyszer maga is szembesült hasonló eseménnyel, azt mondta, a zöld égbolt a vihar előtti hatalmas jégeső miatt jelent meg.
Kattints a további képekért!

Nagy lehet a kísértés, hogy odamenj, és megtapogasd, de annál rosszabbat nem is tehetnél! Ügyelj arra, ha ilyet látsz, sem te, sem a gyereked nem ér hozzá.

fotó: 123rf.com, forrás:brightside.me

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.