70%-kal kevesebb műanyag a SPAR népszerű S-BUDGET sertés darált húsának csomagolásában

A SPAR Magyarország aktív szerepet vállal a bolygónk jövőjét meghatározó ügyekben, a cégcsoport környezettudatos szemlélete saját márkás termékeinek csomagolástervezésében is megjelenik. A vállalat kiemelt célkitűzése, hogy egyre kevesebb műanyagot használjon fel az áruk csomagolása során, mindeközben kiemelt figyelmet szentel annak is, hogy tökéletesen megfeleljen a tárolási elvárásoknak.

Ennek köszönhetően az 500 g-os SPAR S-BUDGET sertés darált hús ezentúl nem tálcában, hanem védőgázas fóliában kapható az INTERSPAR áruházakban – az új csomagolás pedig 70%-kal kevesebb műanyag felhasználásával készül, mint elődje.

Kedvező változás az árakra nézve

A népszerű, rendkívül kedvező ár-érték arányú S-BUDGET márkatermékek kínálata immár közel 500 terméket sorakoztat fel, és a paletta folyamatosan bővül, az árucikkek jelentős része pedig hazai fejlesztésű. Ezek közé tartozik a SPAR Regnum húsüzemében előállított 500 g-os S-BUDGET sertés darált hús is, amelynek korábbi, tálcás csomagolását a fenntarthatósági törekvéseknek megfelelően most újragondolták a „kevesebb több” elve mentén. Ezentúl csupán nedvszívó papír, védőgázas fólia és címke alkotja a csomagolást, a tálca eltűnik. Az új, flow-pack csomagolásnak köszönhetően a korábbi 1049 forint helyett jelenleg 899 forintért kínálja a terméket a vállalat.

Kevesebb műanyag felhasználás

A minőségi áru frissességét garantáló flow-pack csomagolás – amelyhez kizárólag az élelmiszeriparban engedélyezett, a SPAR Magyarország nemzetközi mércével is legszigorúbb minőségbiztosításai előírásainak megfelelő anyagokat használnak fel -, a korábbinál 70%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz. Ennek köszönhetően az új technológia segítségével, a felhasznált műanyag mennyisége a korábbi csomagolás kevesebb, mint egyharmada, mindössze 4,95 gramm! A termékből havonta közel 40.000 csomag kerül ki a Regnum húsüzemből az üzletek polcaira, így az innovatív csomagolással a SPAR jelentősen csökkenti a környezeti terhelést.

A megújult 500 g-os S-BUDGET sertés darált hús már elérhető az INTERSPAR hipermarketekben, 2024 februárjától pedig – ha a vásárlói visszajelzések pozitívak lesznek - a teljes hálózatra szeretnék kiterjeszteni az új terméket.

Oldalak

Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.