Lifestyle

Te tudod, hány fajtája van a megcsalásnak? Segítünk, nem csak egy...

Nem mindenkinek jelenti ugyan azt a megcsalás. A férfiaknak például másik fajtája fáj jobban, mint a nőknek.

Változnak az idők

A megcsalásra ma már másként tekintenek az emberek, mint tették azt évekkel ezelőtt. Ennek elsősorban az az oka, hogy a nőknek már nem a háztartásvezetés és a gyereknevelés az elsődleges feladata, hanem az otthonukon kívül is legalább ugyanannyira kiteljesedhetnek, mint a férfiak – írja a Házipatika Lindsay Brancato pszichoterapeuta nyomán.

Változóban a statisztikák

Számtalan indoka lehet a hűtlenségnek, azonban ami a statisztikák változását eredményezi, – már nem kiugróan a férfi nemre jellemző a megcsalás – az a nők függetlenedése.

Mint ahogy azt a lap írja, a nők anyagilag függetlenebbé váltak, felelős pozíciót töltenek be a munkahelyükön, mindemellett vezetik a háztartást, nevelik a gyermekeket és biztosítják a család emocionális és szociális szükségleteit. Ez azt eredményezheti, hogy elveszítik érdeklődésüket partnerük iránt, fogékonyabbá válnak a kapcsolaton kívüli „alternatívák” iránt.

megcsalás hűtlenség férfiak nők félrelépés honnan tudom ha megcsal a párom kutatás tanulmány párkapcsolat házasság nehézségek

Forrás: 123rf

A megcsalás három fajtája

Egy tanulmány szerint a megcsalásnak három fajtája létezik és mindkét nemnek más az, ami a legjobban fáj. A fajtáji:

  • szexuális,
  • érzelmi, illetve,
  • ha a kettő egyszerre jelenik meg.

Nem mindenkinek jelenti ugyanazt a megcsalás. Egy a Journal of Sexual and Relationship Therapy című szaklapban megjelent kutatás szerint például még a férfiaknak a szexuális megcsalás a megrázóbb, úgy a nőknek az érzelmi hűtlenség fájóbb.

Ami viszont újabb különbségként jelentkezik napjainkban, az a megcsalás következménye. A férfiak az „egojuk” miatt hagyják el nagy százalékban hűtlen párjukat, a nőknél pedig, míg korábban nehéz volt elhagyni a másik felet az anyagi és szociális biztonság vonzatában, addig ezt ma már könnyebben megtehetik. Ha valaki viszont úgy dönt, inkább a megbocsátást választja és párjával marad, sokkal inkább megvetik a behódolásért.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Napi két liter folyadékok kellene az embernek innia minimum, hogy kiszolgálja a szervezete igényeit - most egy nem mindennapi kutatás világít rá, mennyire nem mindegy, mit iszunk.
Sztárok
Valahányszor eszünkbe jut, hogy Goldie Hawn lassan már a nyolcadik X-hez közelít, el sem akarjuk hinni, ami nem meglepő, hiszen a Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő még mindig remek formában....
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.