Lifestyle

Így tudsz spórolni a gázzal és az árammal a rezsicsökkentés módosítása mellett: Egyszerű tippek, amivel túl lehet élni ezt az időszakot

Pár nappal ezelőtt jelentette be a kormány, hogy a háború okozta energiaár-emelkedés miatt módosítják a rezsicsökkentést és csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig tartják a csökkentett árat.

Augusztustól más összeg lesz a csekken

A jelenleg közölt információk szerint a kormány augusztustól tervezi a rezsicsökkentés módosítását. A döntés egyfelől sokakat meglepett, hiszen a Fidesz politikájának ezidáig az egyik legbiztosabb pontja volt a rezsicsökkentés megtartása, mellyel a választási időszakban is erőteljesen kampányoltak. A jelenlegi állás szerint mégis hozzányúlnak a rezsicsökkentéshez, mégpedig úgy, hogy a csökkentett árat mindenki csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig veheti igénybe. Ez az áramfogyasztás esetében 210 kWh/hónap, azaz éves szinten 2523 kWh energiafogyasztást jelent, míg a gáznál 144/köbméter/hónap, éves szinten 1729 köbméter gázig érvényes. Minden olyan fogyasztónak, aki ezt túllépi, már a piaci árat kell fizetnie az áramért és a gázért is.

A magyar társadalmat igencsak földhöz vágta ez a bejelentés, sokan azt tervezgetik, hogyan, milyen alternatív eszközökkel tudják túlélni ezt az időszakot. A rezsicsökkentés csökkentése mindenkit érint majd, egyfelől a csekken szereplő összeg is okozhat majd meglepetést, de összetettebb folyamatokkal is számolni kell. Sok szolgáltató árat fog emelni, hogy fedezni tudják az energiakiadásaikat, amit a lakosság is megérez majd. Leegyszerűsítve: minden drágább lesz.

Természetesen az átlagfogyasztókra is nagy terhet ró a döntés. A téli időszakban a rezsicsökkentés mellett is sokan a saját lakásukban fagynak halálra, hiszen nincs pénzük fűteni azt. Mostantól számolhatunk azzal, hogy ez a probléma is eszkalálódni fog. Azok sem lélegezhetnek fel, akik fával fűtenek, hiszen a fa ára már most is az egekben van és ez vélhetően a kereslet megnövekedésével csak nőni fog.

Minden bizonnyal tehát nagyon nehéz időszak vár ránk, de pár egyszerű tippel és egy kis odafigyeléssel te is faraghatsz a gáz- és áramfogyasztásodon. Mutatjuk, mit tehetsz.

Lapozz!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...