Lifestyle

Folyton beleragad a serpenyőbe az étel? Ezzel a filléres trükkel újra tapadásmentessé varázsolhatod régi edényedet!

Ezt a technikát a profi séfek is gyakran alkalmazzák, ami pedig a legjobb benne, hogy nem kell több tízezer forintot kiadnod egy új serpenyőért, ha a régi elvesztette a tapadását.

Pofonegyszerű, mégis hatásos

A serpenyők leggyakoribb problémája, hogy az idő múlásával és a rendszeres mosogatással lejön róluk az a bevonat, amely megakadályozza, hogy az étel az edénybe tapadjon. Egy nő, Sophie Louise azonban mutatott egy olyan trükköt, amivel pár perc alatt újjá varázsolta régi serpenyőjét – a háziasszony egyébként rendszeresen megosztja praktikus és pénztárcakímélő technikáit a közösségi média felületein, ám egyik sem keltette fel annyi ember figyelmét, mint ez a filléres fortély, ami olyannyira elnyerte a nők tetszését, hogy szinte mindenki alig várta, hogy végre kipróbálhassa, vajon tényleg működik-e.

A nő egy tükörtojás elkészítésével bizonyítja be videójában, hogy a meglehetősen sokat használt edény a trükk után újra olyan bevonatot kapott, amely megakadályozza, hogy az étel beletapadjon a serpenyőbe. Természetesen egy kevés olaj használata ezután is javasolt a sütéshez, Sophie pedig azt is elárulta, hogy a technika egy öntöttvas serpenyőn működik a legjobban.
Kattints a további képekért!

Testünk azonnal reagál, ha megérzi, hogy egészséges működését nem nehezítjük többé gyakori alkoholfogyasztással.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!