A lány panaszkodott, hogy nem tud megküzdeni a nehézségekkel - Olyan leckét adott neki az apja, amit soha nem felejt el

Nincs olyan ember, akinek ne kellene nap mint nap harcolnia az élet buktatóival. Állandóan jönnek kisebb vagy nagyobb nehézségek, és csak rajtunk áll, hogyan kezeljük a problémákat. Erre tanította meg panaszkodó lányát az édesapa is: morális leckéjét neked is érdemes a magadévá tenned!

A krumpli, a tojás és a kávé

Egyik nap a lány elkezdett panaszkodni az édesapjának, hogy milyen szörnyű élete van, és hogy fogalma sincs, mi módon tudna rajta változtatni. Belefáradt abba, hogy állandóan harcolnia és küzdenie kell: úgy tűnik, hogy amint megoldódik egy probléma, felüti a fejét egy másik. Az apja, aki séfként dolgozott, bevitte őt a konyhába. Megtöltött három lábast vízzel, és mindegyiket feltette főni.

Amikor a víz felforrt, az első edénybe beleejtett néhány krumplit, a másodikba tojásokat, a harmadikba pedig kávészemeket. Ezután anélkül, hogy bármit is mondott volna a lányának, megvárta, hogy az ételek megfőjenek. A lány csendben várt, kíváncsi volt, mi fog történni. Alig telt el 20 perc, az apa levette a lábasokat a tűzről, kiszedte belőlük az ételeket, italokat, majd tányérra, illetve pohárba rakta őket.

„Mit látsz?” – kérdezte a lányát.

„Krumplikat, tojásokat és kávét.” – válaszolta.

„Nézd meg közelebbről. Érintsd meg a krumplikat.” – a lány megtette, amire az apja kérte, és érezte, hogy a burgonya milyen puha lett. Az apa ezután arra kérte, törje fel az egyik kész tojást. A lány követte az apja utasításait, és kapott egy ínycsiklandó keménytojást. Utoljára a kávét töltötte ki; kellemes aromája mosolyra fakasztotta a lányt.

„Mit jelent mindez?” – kérdezte a lány.

Az apa végül elmagyarázta a lényeget. Felhívta a lány figyelmét, hogy a burgonya, a tojás és a kávészemek ugyanabba a közegbe kerültek, vagyis mindnek meg kellett „küzdenie” a forrásban lévő vízzel. Az érdekesség az, hogy mindegyik máshogyan reagált. A krumpli kemény, hajthatatlan és erős, ám a vízben megpuhult, meggyengült. A tojás, mielőtt megfőtt volna, törékeny volt, és mindössze egy vékony réteg védte a folyékony belső részeket. Később azonban megkeményedett. A legkülönlegesebben azonban a kávészemek reagáltak: amint belekerültek a vízbe, megváltoztatták a színét, és valami egészen mást hoztak létre.

„Melyik vagy te?” – kérdezte az apa a lányát. „Ha nehézséggel kell szembenézned, úgy viselkedsz, mint a burgonya, a tojás vagy a kávészemek?”

Ha szerinted is tanulságos volt a sztori, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!
Ezt is ajánljuk: A fiú csak felnőttként tudta meg, mit tett édesanyja azért, hogy megélhessenek

Fotó: kiddytrend.com; Leadfotó: allthedelights.com

Szólj hozzá Te is!