Lifestyle

A szülés utáni munkába állás: milyen lehetőségeink vannak?

A szülés utáni ismételt munkába állás a legtöbb nőnek komoly nehézséget okoz. Szakértőnk, Őri Júlia cikke sokat segít abban, hogy milyen kérdéseket, témákat kell tisztázni a visszatérés előtt, illetve, hogy mire kell figyelnünk, ha már újra dolgozunk.

Mikor álljak ismét munkába?

Menjek, vagy maradjak? Mikor álljak ismét munkába? A baba megszületésével gyökeresen megváltozik a család élete. A mama minden gondolata a gyerek körül jár, az ő igényeit lesi és akarja kielégíteni. Ám ahogy telnek a hónapok, sok mamában felmerül a kérdés, hogy elég ez nekem? Jobb esetben be is vallják maguknak, hogy bizony hiányzik a munka, szeretnének más tevékenységet is végezni, mint a gyerek igényeit kielégíteni. A gyerek harmonikus fejlődését egy boldog, kiegyensúlyozott mama biztosítja a legjobban. Még akkor is, ha újra munkába áll, és a gyerek közösségbe kerül. Merjük vállalni ezt az igényünket, ne legyen lelkiismeret furdalásunk emiatt.

Sok családban komoly fejtörést okoz, hogy a mama – aki eddig tudatosan építette a szakmai karrierjét, és még további szakmai tervei, céljai is vannak – meddig maradjon, maradhat otthon a baba megszületése után. Most nem a gazdasági körülményekkel szeretnék foglalkozni, hiszen, ha szűkösek az anyagi lehetőségek, nagyok a terhek, amit egy fizetésből nem lehet megoldani, akkor sajnos nagy az esélye, hogy már jóval előbb munkába kell állnia a mamának, mint ahogy ezt szeretné.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.