Lifestyle

Végzetes növénygyilkos hibák, amikkel többet ártasz, mint sejtenéd: óvakodj ezektől, ha nem akarod, hogy kipusztuljanak a kedvenceid!

Ha elég tudatosak és elszántak vagyunk, a növénygondozás nem jelent túl nagy kihívást, azonban ha nem vagyunk kellően körültekintők, még a legjobb szándékunk ellenére is követhetünk el végzetes hibákat.

Mentsd meg a növényeidet!

Már számtalan cikkünkben kifejtettük, miért érdemes otthonunkat minél több szobanövénnyel ékesíteni. Nemcsak tisztítják a levegőt, de kiváló dekorációs elemek tudnak lenni, arról nem is beszélve, hogy hangulatunkra is pozitív hatással bírnak – sőt, egyes fajták még azt is befolyásolni tudják, hogy pihentető, nyugodt alvásban legyen részünk éjjelente. A szobanövények ezen tulajdonságai mindannyiunk számára ismertek, így nem csoda, hogy egyre többen döntenek úgy: belevágnak a gondozásukba. Arra azonban rengetegen nem is gondolnak, hogy meglepően sok olyan rossz szokás van, amik veszélyeztethetik szobanövényeink épségét és egészségét; galériánkban most ezeket vesszük górcső alá!

Mivel rengeteg fajta szobanövény létezik, éppen ezért nem könnyű megítélni, melyiknél mi számít túlöntözésnek. Egy azonban biztos: ha túl sok vizet adunk nekik, a gyökerek képtelenek elegendő levegőt felvenni, emellett a folyadék hajlamos elmosni a fennmaradáshoz nélkülözhetetlen tápanyagokat – mindez pedig előidézheti a penész és gombák elszaporodását, valamint a gyökerek rothadását. Várd ki, hogy a talaj tapintásra teljesen száraz legyen, mielőtt újra vizet adnál növényednek!
Kattints a további képekért!

Mutatunk három olyan szobanövényt, amelyek levegőtisztító hatásuk miatt megszabadítanak téged a fejfájástól, valamint az idegtépő torokkaparástól is.

Leadfotó: 123rf

Forrás: AGRÁR oldal

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.