Nem is gondolnád, mivel foglalkozik mostanában az ismert tévés

Szily Nórát legtöbben a médiából ismerjük, ma azonban már főként egyéni programját kidolgozva életvezetési tanácsadóként tart előadásokat, tréningeket nőknek. Emellett a Richter Anna Díj egyik zsűritagjaként tevékenyen részt vesz abban is, hogy lehetőséget adjon a pályázó hölgyeknek kreatív ötleteik megvalósításában. (x)

Mi az, amiért leginkább hozzád fordulnak a nők, miben tudsz segíteni nekik?

Az egyik legnagyobb nehézség, hogy a nők nem bíznak magukban. Ott ég bennük a tűz, csillog a szemük a jobbnál jobb ötletektől, de gyakran maguk sem hiszik el, hogy képesek lennének megvalósítani azokat.

Ennek megtapasztalásával könnyű lehetett kapcsolódni a Richter Anna Díjhoz.

A Díj üzenete teljes mértékben összecseng minden tevékenységemmel, amik mostanában kitöltik az életemet. Lehetőséget adni nőknek, hogy másokkal összefogva megvalósíthassanak körülményeiket, munkájukat, közösségük életét, egyszóval mindenki életminőségét jobbító ötleteket, ez óriási és valódi támogatás.

Egészségügyben vagy oktatásban dolgozó nők pályázatait várjátok. Milyen innovációkra van szükség szerinted az oktatásban?

Az iskolákban nagyon sok minden eldől. Megtanuljuk vagy éppen elmulasztjuk a később meghatározó alapokat. Ráadásul a világ fenekestül felfordult, a jövő nemzedékének már nem ilyen vagy olyan szakmát érdemes elsajátítania, hiszen ki tudja, mire lesz szükség, mire felnőnek. A legfontosabb az önismeret, tisztában lenni önmagunkkal, erősségeinkkel, fejleszteni azokat a készségeket, amelyek minden területen nélkülözhetetlenek, mint például a kommunikáció, a rugalmasság, a csapatmunka. Ha megtalálja valaki, miben jó, akkor esélye van egy kiteljesedettebb életre, amiben sikereket ér el és elégedett lehet.

Mi a közös azokban a pályázatokban, amik biztosan megdobogtatják a szíved?

Pontosan az, hogy megdobogtatják a szívem. Riporterként, újságíróként is azokat a történeteket szeretem, ami mögött jól látszanak az emberi sorsok, aminek lelke van. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy ezek az inspiráló ötletek, amelyeknek követhetjük a megvalósulását, nemcsak az adott nőnek, a csapatának, a körülötte élőknek hoz változást az életében, hanem mindannyiunk számára jó példa lesz, hogy érdemes megálmodni, energiát tenni bele, mert van, amikor nyitott kapukat döngetünk.

November 30-ig a Richter Anna Díj pályázatára való jelentkezés határidejéig ez egészen biztosan így van. Nagyon várjuk a pályázataitokat!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!