12 örökérvényű szerelmes idézet Valentin-napra

Ahogy közeledünk a párok legünnepeltebb 24 órájához, vagyis a Valentin-naphoz, úgy nő meg a szerelmes idézetek "olvasottsága". A legtöbben azért keresik ezeket a gondolatokat, hogy ráírják egy üdvözlőlapra vagy egy érzelmes üzenetre, úgyhogy most nekik segítünk - szerintünk ezek a legjobb, legkevésbé elcsépelt idézetek!

Mindenkinek, szeretettel

„Ha szerelmes vagy, minden táncról azt képzeled, hogy igazi. Nem az! Vannak szép táncok, örömteli táncok, pillanatnyi boldogságot, kéjt és önfeledtséget adó táncok - de nem igaziak. Az igaz tánc kibírja a távolságot. Kibírja az öregedést. Kibírja az elengedést. Kibírja, hogy sokáig nem látom, nem ölel, nincs mellettem, máshol jár, messze jár, nem is gondol rám. De a közös zenét mégis hallja, s ha eljön az ideje, visszatér hozzám, és együtt forgunk tovább.”

(Müller Péter)

„Ha valakit igazán szeretsz, mindig mosolyát látod... akkor is, ha éppen rossz kedve van, akkor is, ha mérges, ha aggódik, ha szomorú. Te mégis a mosolyát látod. Azt a mosolyát, amit majd te varázsolsz arcára, szívébe, amikor fáradt, mérges, vagy bánatos. Mert szereted. Ilyenkor is. Sőt. Ilyenkor igazán.”

(Csitáry-Hock Tamás)

„Fiatalon a szerelem olyan, mint a veréb, ideszáll, odaszáll. De későbbi korban, mentül jobban beleizzad az ember üstöke, antul ídesebb!”

(Móricz Zsigmond)

„A szerelem olyan, mint a légáramlat (...). Egyféle huzat... Ha benne állunk is, alig érezzük káros hatását, lubickolunk benne.”

(Tar Károly)

„Jut ezen a világon mindenkinek szerelem, csak meg kell keresni.”

(Kurt Vonnegut)

Fotó: getlatestwallpapers.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!