Az árpát alaposan mosd meg, helyezd egy edénybe, majd öntsd fel háromszoros mennyiségű vízzel, és hagyd állni legalább 3-4 órát. A beáztatás után öntsd le a vizet, majd töltsd fel tiszta vízzel vagy tejjel. Fedő alatt, kis lángon főzd 25-30 percig. Vedd le a tűzről, és hagyd állni még legalább 25-30 percig, hogy puhuljon. Végül ízlés szerint sózd, borsozd, vagy édesítsd.
Az árpát alaposan mosd meg, helyezd egy edénybe, majd öntsd fel háromszoros mennyiségű vízzel, és hagyd állni legalább 3-4 órát. A beáztatás után öntsd le a vizet, majd töltsd fel tiszta vízzel vagy tejjel. Fedő alatt, kis lángon főzd 25-30 percig. Vedd le a tűzről, és hagyd állni még legalább 25-30 percig, hogy puhuljon. Végül ízlés szerint sózd, borsozd, vagy édesítsd.