Szégyenében kezdett futni Németh Lajos

Titokban elkezdett sportolni.

Kifulladt a versenyen

Németh Lajos negyvenéves koráig kényelmes családapaként élte az életét, majd egy sportrendezvényen meglepő fordulatot vett az élete. Az időjósnak gyerekeivel együtt kellet lefutnia háromszázötven métert, ám ő száz méter után úgy kifulladt, hogy az akkor kiskamasz srácainak kellett behúznia őt a célba.

"Korábban éltem a kényelmes munka-család-ropi-papucs-sör bűvöletben, ám ez a szégyenteljes teljesítmény, valamint a gyermekeim csalódott tekintete felrázott a tunyaságból. Világéletemben úgy éltem, hogy felnézzenek rám, ám ekkor láttam, leírtak és ezt nem hagyhattam!" – mesélte a meteorológus, aki a június 8-i Nemzeti Futóverseny egyik futónagykövete lett.

Elszökött futni

Németh Lajos a leszereplés után titokban elkezdett futni és csak akkor szólt a családnak új hobbijáról, amikor már egy teljes szigetkört teljesíteni tudott.

"Mondhatom, hogy inkognitóban szöktem el, hogy formába hozzam magam. Kemény fél év volt, de sosem felejtem el, amikor az első 5.3 kilométeres sziget kört lefutottam! Én, aki az első nap 100 méter után kifulladtam!" – mesélte a meteorológus, akinek innentől nem volt megállás, olyannyira, hogy ötven éves korában, komoly edzéstervet követve lefutotta élete első maratonját, amit ötvenöt éves korában egy újabb követett.

Fuss az egészségedért!

Az időjós egy térdműtétnek köszönhetően mostanában már csak kerékpározni szokott, de mindenkit arra buzdít, hogy sosem késő elkezdeni a rendszeres sportot, azon belül is a futást.

"Az idő múlását megállítani nem lehet, de hatásait a sporttal lassítani nagyon is! A Nemzeti Futóverseny remek lehetőség azoknak, akik már kocognak egy ideje, de egy versenyre még nem mertek benevezni. Az öt kilométeres etap nekik van kitalálva. Aki pedig nem tud Budapestre utazni, hogy a többi sportemberrel együtt fusson, őket arra biztatjuk, aznap akár a lakóhelyük közelében fussanak egy kicsit és osszák meg velünk a futóélményeiket!" - folytatta Németh Lajos, aki már izgatottan készül a júniusi versenyre.

Történelmi helyszínek

A június 8-i futóversenynek történelmi helyszín ad otthont: a rajt és a befutó a Hősök terén lesz, az útvonal pedig az Andrássy úton halad végig. A szervezők 10 órakor indítják a 10 kilométeres, 12 órakor pedig az 5 kilométeres táv rajtját. A Nemzeti Futóverseny küldetése, hogy valamennyi magyart megmozgassa, ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy bárhol is vannak a világban június 8-án, fussanak, és hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára!

A rendezvényre a Nemzetifutoverseny.hu oldalon lehet regisztrálni. A befolyt nevezési díjból jótékony célokat szolgálnak, egészségmegőrző, preventív programokat támogatnak.

Ha a meddőség problémájával találjuk szembe magunkat, nem kell rögtön kétségbeesni.

Leadfotó:TV2

Oldalak

Szólj hozzá Te is!