Több mint ezer könyv gyűlt össze Szabados Ágnes jótékonysági akciójában

A híradós szívügye sokakat megmozgatott.

„Egy könyv a lehető legjobb társ ebben a magányos időszakban”

Szabados Ágnes, a közismert tévés és könyvrajongó a közelmúltban nyitott saját könyvesboltot, ahol első alkalommal szervezett közösségi könyvgyűjtést. Az akció sikerét jól mutatja, hogy volt olyan nap, mikor 100-nál is több könyv érkezett be hozzájuk.

„Alapvetően az volt a célunk, hogy a közelmúlt megjelenéseit tudjuk elvinni az idősekhez. Szerencsére a legtöbben megértették a szándékunkat, így amellett, hogy jó minőségű könyveket hoztak, sikerült rengeteg szinte olvasatlan kötetet vinni az otthonokba. Például több új Grecsó-kötetet vagy épp az Ahol a folyami rákok énekelnek c. nagy világsikernek örvendő olvasmányt is elvittük, de ez csak két példa a sok közül” – mondja Ágnes.

Az eredeti tervek szerint egyetlen idősotthon kapta volna a könyveket, azonban a nagy lelkesedés és adakozási kedv miatt két idősek otthona, valamint a Mozgó Könyvek segítségével több szociális intézmény is részesülhet a hatalmas adományból.

Ágnes február 14-én, Valentin-napon szállította el az méretes dobozokat néhány önkéntes segítségével az otthonokba. A vírushelyzet miatt sajnos személyesen nem találkozhatott az ott lakókkal, de ők e-mailben, egy nagyon kedves köszönőlap elküldésével fejezték ki hálájukat a Libertine Könyvesbolt dolgozóinak a gyűjtés teljes lebonyolításáért, valamint minden adományozónak az önzetlen felajánlásért.

Arra a kérdésre, hogy várható-e még a közeljövőben hasonló jótékonysági megmozdulás a Libertine Könyvesboltban, Ágnes azt felelte, hogy látva a nagy érdeklődést és az emberek kedvességét, biztosan szervez valami hasonlót még az idén.

Új műsorvezetőt igazolt a legnépszerűbb magyar kulturális podcast, márciustól Vecsei H. Miklós lesz a Lapozz a 99-re! új házigazdája.

Leadfotó és fotó: Peleskey Bence

Oldalak

Szólj hozzá Te is!