Nők a kamera mögött - 4 kiváló filmet ajánlunk rendezőnőktől

A francia filmremekek ráadásul a következő két hétben ingyenesen megtekinthetők.

A női filmeseket ünnepli a Francia Intézet

A közeledő nemzetközi nőnap jó apropóval szolgál, hogy női rendezők kevésbé ismert alkotásait ismerje meg a magyar közönség. A Francia Intézet válogatásában három játékfilm és egy dokumentumfilm érhető el február 24. és március 10. között. A játékfilmekhez magyar felirat is választható, minden alkotás ingyenesen, regisztráció nélkül tekinthető meg. A következő négy filmet kedvcsinálóként ajánljuk.

Angèle és Tony

Angèle zárkózott, nehéz természetű lány. Az utcán él, piti lopásokból tartja fenn magát, kisfiát is a szülei nevelik. Egy nap találkozik Tonyval, egy halásszal, akivel bensőséges kapcsolatot kezd kialakítani.

Nagyvilági élet

Alice divattervezőnek készülő fiatal lány. Kisvárosi életét hátrahagyva, egy rangos párizsi iskolában kezd tanulni, ahol találkozik Antoine-nal. Hamarosan szenvedélyes szerelem kezd köztük kibontakozni. Antoine bevezeti a kulturális elit életébe, Alice pedig lassan teljesen feloldódik a nagyvilági életben, és kezdi elveszíteni saját magát.

Bábeli Iskola

A film egy párizsi iskola diákjairól szól. A világ különböző országaiból származnak, és speciális előkészítő osztályba járnak, hogy megtanuljanak franciául, mielőtt a „rendes” iskolában folytatnák tanulmányaikat. A tanároknak nemcsak a nyelvi, de a kulturális különbségeket is át kell hidalniuk.

Minden megbocsátva

Victor, Annette és kislányuk Pamela Bécsben élnek. Victor egyre gyakrabban kezd kimaradozni éjszakánként. Egy heves vita után Annette eltűnik kislányukkal. Tizenegy évvel később Pamela már Párizsban él. Apja újra szeretne találkozni vele.

A tegnap este online megrendezett gálán a SzíDoSZ-Szinkron Alapszervezet kuratóriuma 16 kategóriában ítélt oda Szinkronikum díjakat.

Leadfotó: Pexels
Fotók: Francia Intézet

Oldalak