Lifestyle

Nem csak kitaláció: erről a sorozatgyilkosról mintázta Stephen King az AZ gyilkos bohócát

Bár maga a film is rémisztő, még ijesztőbb, ha belegondolunk, hogy a gyilkos bohóc története nem csak kitaláció, ugyanis Stephen King egy valós sorozatgyilkosról mintázta az AZ főszereplőjét. Íme, Pennywise igaz története.

Az igazi Pennywise

Senkinek sem kell bemutatni Pennywise-t, a gyilkos bohócot, Stephen King AZ című könyvének és az abból készült filmeknek a főszereplőjét. A magyarul Krajcárosként emlegetett lénynél kevés félelmetesebb gonosz létezik, talán azért, mert King egy valódi sorozatgyilkosról mintázta a karakterét. Az illetőt John Wayne Gacy-nek hívták, és különféle mulatságok, rendezvények alkalmával bohócként szórakoztatta az egybegyűlteket, innen az azonosság közte és Pennywise között. 33 fiú és férfi megerőszakolása és megölése miatt ítélték el, majd végezték ki. Sztorija sokkal félelmetesebb, mint bármelyik hollywoodi horror.

Kattints a galériára és pörgesd végig Pennywise igaz történetét!

John Wayne Gacy 1942-ben született Chicagóban. Normális gyerekkora volt, egyetlen súlyos traumáját apja alkoholizmusa okozta. Mindig is szeretett volna közelebb kerülni hozzá, de soha nem sikerült, így amikor a férfi meghalt, Gacy mély depresszióba zuhant: nem tudta megbocsátani magának, hogy a viszonyuk ilyen fagyosan ért véget. A középiskola befejezése után Las Vegasba ment, ahonnan csalódottan, pénz nélkül tért haza.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: Wikipédia

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.