Lifestyle

Nehéz elhinni, hogy napi 30 perc séta ezt képes tenni a testünkkel

Elképesztő.

Napi 30 perc séta hatása

A séta elég bugyuta és szükségtelen elfoglaltságnak tűnik, pedig rengeteg jótékony hatása van. Nem öreges időtöltés, hanem remek módja a test karbantartásának! Mutatjuk, mit tapasztalhatsz, ha naponta csupán 30 percet rászánsz.

1. Javítja a hangulatot

Biztos hallottad már, hogy egy kocka étcsokoládé vagy egy pohár finom vörösbor milyen jó hatással van a hangulatodra. Nos, a napi 30 perc séta ugyanúgy boldoggá tesz, csökkenti a stresszt és a dühöt, ám a csokival és a borral ellentétben a gyaloglásban semennyi kalória nincsen. Mindjárt megfelelőbb megoldásnak tűnik, nem?

2. Növeli a kreativitást

Az embernek annyi területen kell megfelelnie, hogy néha úgy érezheti, kifogyott az ötletekből, nem tud többet nyújtani, mint eddig. Ilyenkor célszerű beiktatni a napi 30 perces sétát, ami bizonyítottan beindítja a fogaskerekeket.

3. Fogyaszt

A rendszeres fél órás sétától érezhetően sokat lehet fogyni, kutatók szerint azért, mert ez a fajta mozgás javítja az izulinválaszt, aminek köszönhetően csökken a hasi zsír mennyisége. Vizsgálatokból egyébként az is kiderült, hogy serkenti az anyagcserét és az izomvesztést is megakadályozza.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...