Ha így tárolod a répát, akár 6 hónapig is eláll: friss marad és penészmentes, nem lesz többé gumis és ernyedt állagú
A sárgarépa tipikusan az a zöldség, amelyből jó, ha mindig van otthon egy kevés, azonban könnyen és viszonylag hamar veszíthet frissességéből, ha nem tároljuk megfelelően. Cikkünkből most megtudhatod, hogyan őrizheted meg ennek a vitaminbombának a nedvességtartalmát és megfelelő, roppanós állagát!
Muszáj ismerned ezt a konyhai praktikát
A sárgarépa felhasználhatóságát illetően köztudottan egy sokoldalú zöldség, amely a levesek, saláták és egyéb ízletes fogások elengedhetetlen alapanyaga. Egészségügyi előnyei is vannak bőven: gazdag béta-karotinban, amely elősegíti a jó látást, valamint az egészséges bőrt, de rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is, valamint támogatja az immunrendszert. Magas rosttartalma biztosítja a teltségérzetet és a megfelelő emésztést, a benne található antioxidánsok pedig védik a sejteket a károsodástól, illetve a krónikus betegségek kialakulásától sem kell tartanunk, ha rendszeresen fogyasztunk belőle. De vajon hogy érdemes tárolni, hogy sokáig megőrizze roppanóságát, frissességét és lédús állagát? Galériánkból megtudhatod!
A hagyma és a fokhagyma nagyon hamar és könnyen megrohadhatnak, ha nem jól tároljuk őket, de szerencsére létezik egy trükk, mellyel akár fél évig is elállnak majd.
Leadfotó: 123rf