Ha így tárolod a sajtot, hetekig eláll: nem lesz penészes, és olyan friss marad, mintha épp most bontottad volna fel!
Létezik egy trükk arra vonatkozóan, hogy megakadályozzuk a sajtok gyors megpenészesedését, és ezáltal a kidobását, ehhez pedig csupán három filléres dologra lesz szükséged.
Ezt a konyhai praktikát próbáltad már?
Mindenkivel előfordult már, hogy a kedvenc sajtjából vett egy jó nagy darabot, ami azonban nem fogyott el időben, de kidobni sem szerettük volna, így azon agyaltunk, vajon hogyan akadályozhatnánk meg, hogy a penész ellepje a finomságot. Persze a sajt tárolására vonatkozóan megannyi trükk és praktika létezik, de ezek közül sok egyáltalán nem válik be, ha pedig mégis, az sem garantálja, hogy az élelmiszer hetekig friss maradjon, és ne penészesedjen meg. Bár vannak, akik ilyenkor csak egyszerűen levágják a penészes részt, majd a többit elfogyasztják, ám ez egészségünk szempontjából nem feltétlenül a legjobb döntés, hiszen sokszor a penész átterjedhet a sajt többi részére is, ami nem biztos, hogy látszik, mégis elfogyaszthatjuk teljesen véletlenül. Éppen ezért inkább érdemes arra törekedni, hogy a sajtot a megfelelő módszerrel tároljuk, hogy minél tovább friss maradjon – szerencsére létezik erre vonatkozóan egy pofonegyszerű és olcsó konyhai praktika, amely jelenleg vírusként terjed a neten. Galériánkban eláruljuk, miről is van szó pontosan!
Ha a mosás lejártával te is szembesültél már azzal a problémával, hogy a kedvenc felsőd vagy nadrágod összement, ne aggódj: nem kell kidobnod a mini méretűnek tűnő ruhadarabot, ugyanis egy pofonegyszerű trükkel újra a régivé "varázsolhatod" az összezsugorodott ruhát!
Leadfotó: 123rf