Lifestyle

Tehernek érzed a munkádat? Ez lehet a baj

Aki nem szereti a munkáját, rosszul érzi magát ott, ahol dolgozik, esetleg unatkozik a kollégái között, az most jól figyeljen! Szakértőnk, Eideh Titanilla fejvadász, tanácsadó elárulja, hogyan segíthetünk magunkon, ha úgy érezzük, a munka már csak teher a számunkra.

A munkánk értékét a lelkesedés határozza meg

Munkám során sokszor találkozom azzal a szindrómával, hogy valaki unatkozik a munkahelyén, nem köti le a feladata, elveszítette a lelkesedését jelenlegi helyén vagy éppen nem érzi biztonságban magát. Munkánk akkor válik számunkra értékessé, ha lelkesedéssel kelünk fel, vagy amikor a célunk nem csupán a siker, a gazdagság, a fizetési átutalás, előléptetés vagy a munkahelyünk biztonsága, hanem azért is dolgozunk, hogy megoldjunk egy igazán sarkalatos kérdést.

Képesek vagyunk a körülményeket leszámítva nyugodtak és őszinték lenni?

A zűrös munkahelyi viszonyok, bonyodalmak lehangolóak: zaklatottság, csalódás, túlhajszoltság, sőt akár ostromállapot érzését is kelti. Ha azt akarjuk, hogy az állásunk több legyen, mint egy puszta teher, akkor meg kell állnunk egy pillanatra, hogy megvizsgáljuk a munkához való alapvető hozzáállásunkat.

Előfordulhat, hogy nem is látunk a problémák gyökeréig, csak kapkodunk, rohanunk a sikerért vagy éppen az anyagi elismerésért. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha ellenséges érzelmeket táplálunk az élet valamely területén, csak a saját kellemetlenségeinket szaporítjuk, az az érzés önt el bennünket, hogy hadilábon állunk önmagunkkal, ahelyett, hogy élveznénk az életet, látnánk a körülöttünk lévő apró csodákat.

Mint SENIOR HR szakmabeli és KARRIEREDZŐ azt látom, hogy túlnyomó többségben az emberek teherként, fenyegetésként vagy kényelmetlenségként élik meg az állásukat. Fogolyként sínylődsz a munkahelyeden? Ellenszegülés helyett lassítsunk és nyíljunk meg! Teremts kapcsolatokat a munkahelyeden, hiszen a munka arra hivatott, hogy ösztönözzön. Ne gombolkozz be, nyitottan figyelj!

Lapozz a folytatásért!

Fotó: Career Tool Belt

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.