Szavazz és nyerj! Döntsd el te, melyik ügy kapja a Richter Anna Díj közönségdíját!

A Richter egyedülálló, új kezdeményezése az indulás pillanatától kezdve hatalmas népszerűségnek örvend. A Richter Anna Díj felhívásra közel kétszáz pályázatot küldtek be az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni és jobbítani vágyó lelkes csapatok. (x)

Te melyik projektre szavaznál?

Készüljön imázsfilm egy gyerekkórház szuperhőseiről és az ott dolgozókról? Jöjjenek létre Diákbarát Gyógyszertárak, ahol barátságos a légkör és lehetőséget biztosítanának bizalmas beszélgetésre? Épüljön mezítlábas park egy iskolakertben, amit a diákok hoznak létre és ők is működtetnek? Jusson el mindenkihez, mit nyerhetünk a rendszeres szűrésekkel? Kapjanak segítséget a szívtranszplantált betegek hozzátartozói, hogy az új helyzetben könnyebben megtalálják a szerepüket?

A Richter Anna Díj február 4-én indult szavazásán nemcsak a felsorolt ötletek közül választhatjátok ki a számotokra legfontosabbnak tartott társadalmi ügyet, de olyan további kezdeményezésekre is voksolhattok, amelyek a demencia megelőzését vagy a tudatos gyógyszerhasználat előmozdítását célozzák, illetve édesanyákra szabott depresszió-kezelést, hátrányos helyzetű családoknak szervezett élményprogramot, kényszerbetegeknek készülő szabaduló szobát, női szervet bemutató gyógyító színezőt vagy egy egész települést megcélzó életmódprogramot kívánnak megvalósítani.

Nagy sikert aratott a kreatív pályázat

A Richter Gedeon Nyrt. új pályázati kiírásával őrzi és továbbviszi az alapítócsalád szellemiségét, az innovációba, folyamatos fejlesztésbe vetett hitét, valamint méltó módon tükrözi a Richter cégfilozófiáját és társadalmi szerepvállalási elkötelezettségét a hazai oktatás, egészségügy és gyógyszerészet területeken dolgozó nők iránt.

A pályázaton olyan újszerű, megvalósítható ötleteket vártak a szervezők, amelyek az oktatáshoz és kutatáshoz, a gyógyításhoz, a gyógyszerészethez vagy az egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív ötletekkel, innovatív megoldásokkal járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy fejlődéséhez, illetve megkönnyítik az adott területen dolgozók mindennapjait, és minőségi változást hoznak a hétköznapokba.

A zsűri tagjai, - Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra újságíró, pszichológus, Rúzsa Magdi, Máté Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője és Dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens - a tizenkét döntős kiválasztásánál eltérő, de egyformán fontos szempontokat fogalmaztak meg. Volt, akit az ötletesség, az igazi „aha” élmény ragadott magával, volt, aki az össztársadalmi hatást hangsúlyozta, de mindenki egyetértett az edukáció, és a felnövő generáció fókuszba helyezésének fontosságával.

Hiánypótló ötletek a döntőben

A döntős pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy nélkülözhetetlen területekről érkeztek és bármelyikük is lesz az öt szerencsés kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, hanem rajtuk túlmutatóan az egész társadalom, azaz mindannyiunk javát szolgálja majd.

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választják majd ki. Ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa Február 28-ig a ti kezetekben van, addig lehet megtekinteni a csapatok és projektek bemutatkozását a richterannadij.hu oldalon, ahol szavazhattok kedvenceitekre, és részt vehettek a Richter Anna Díj nyereményjátékán. Érdemes követni a díj Facebook oldalát is, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashattok és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhattok.

Március 8-án, egy rendkívüli nőnapi gála keretében fény derül a boldog döntősök kilétére, és velük együtt mindannyian örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható, innovatív ötletek valósulnak meg. Kövessétek figyelemmel a Richter Anna Díj oldalait, hisz az egészségügy és oktatás fejlődése nem csupán a Richter, hanem mindannyiunk szívügye!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!