Itt a retrográd Merkúr, dupla adag zűrzavarral kell szembenéznünk

Január 14-én a Merkúr idén először állomásozik retrográdban – a Vízöntő jegyében kezdi és február 3-án a Bakban ér véget. Bár a retrográd Merkúrt mindig valamilyen rossz dologgal társítják, valójában nem olyan szörnyű, mint amilyennek néha tűnik. De azt is el kell ismernünk, hogy a Vénusz is retrográdban van egyidejűleg (január 29-ig), ezért ebben a hónapban dupla adag zűrzavarral kell szembenéznünk.

Az első Retrográd Merkúr 2022-ben

,,Nem mindennapi dolog, hogy két bolygó egyidejűleg retrográd mozgásban van, ez mindenképpen megváltoztatja a valóság perspektíváját" - mondja Narayana Montúfar, az Astrology.com vezető asztrológusa. "A retrográd Vénusz és a Merkúr együtt arra kér majd minket, hogy gondoljuk újra, alakítsuk át a kapcsolatainkon belüli kommunikációt. Minden bizonnyal a múltból hoznak fel sérelmeket, hogy segítsenek átalakítani negatív érzelmi és kommunikációs mintáinkat." Montúfar szerint az is kihívást jelent majd, hogy más szemszögből közelítsük meg a dolgokat. Ahhoz, hogy boldogan átvészeld a következő hónapot, helyezd előtérbe a nyitott elmét és sodródj az árral.

A Merkúr a Vízöntő jegyében indul, és a Bakban ér véget: ez a két jel merőben eltérő energiákat hoz. Amíg a Merkúr a Vízöntőben tartózkodik, "lehet, hogy valamennyien nyitottabbak és fogékonyabbak vagyunk az új ötletekre és dolgokra" - mondja Leslie Hale, a Keen.com pszichikus asztrológusa.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2