Rekord: ezen a hegyen ember még nem járt télen, történelmi pillanat részesei lehetünk

Már csak leérniük kell épségben.

Történelmet írtak

Január 16-án magyar idő szerint délután egykor tíz ember is felért a K2-re, ami azért is annyira különleges, mert ez a világ második legmagasabb csúcsa. Amit érdemes tudni róla, hogy 8611 méter magas, télen pedig még egyetlen európai vagy amerikai sem volt a csúcsmászók között. Hivatalosan az oxigénpalack használata nélküli csúcsmászás számít valódi megmászásnak. Arról egyelőre nincs hír, hogy a 10 nepáli mászó közül hányan alkalmazták a palackokat, illevte a sarkalatos pont, hogy még le is kell jutniuk a csúcsról. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

A mászók már 24 órája talpon vannak, ugyanis helyi idő szerint hajnali egykor indultak el a csúcsra, amit délután ötkor értek el. A hírek szerint végül este 8-9 körül estek be a 7800 méteren fekvő négyes táborba, majd még ezután érték el a hármasat is- írja a Telex.
Kattints a további képekért!

Ismétlődő hibák egy párkapcsolatban? Állandó anyagi nehézségek? Örökölt betegségek és furcsa viselkedési minták? Génszinten is örökölhetjük családunk traumáit, erről beszélgettünk most Tóth Borbála klinikai szakpszichológussal.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak