A reggeli vagy az esti edzés való neked? Összeszedtük az előnyöket és a hátrányokat

Akinek nincs ideje napközben edzeni, bizony el kell döntenie, hogy a nap elejét vagy a nap végét szánja rá a mozgásra. Nézzük, melyik az az időszak, amelyik leginkább megfelel a te igényeidnek!

A tyúk vagy a tojás?

Nincs konkrét válasz, csak érvek "egymásutánisága". Hiszen hogyan is mondhatnánk meg neked, hogy melyik módszer lenne számodra a tökéletes? Abban viszont segíthetünk, hogy jó döntést hozz: eláruljuk, az időbeosztásodhoz igazított reggeli vagy esti edzés miért lesz hasznos neked.

A reggeli edzés előnyei

Reggel még mindenki álmos, fáradt, a test még épp hogy csak magához tért a pihenő időszak után, tehát eltart egy darabig, amíg beindul a nap. Viszont aki a reggeli edzést választja, biztos lehet benne, hogy ez az egyik legjobb módszer, hogy energikusan kezdje a napot. Egy jó kis reggeli edzés hamarabb belendít és felpörget, így mire a munkahelyedre érsz, már készen is állsz a kihívásokra. Ráadásul aki reggel edz, az kevésbé eszik össze mindenfélét aznap. De nemcsak a test pörög fel, hanem az anyagcsere is, ami igencsak hasznos, ha megszabadulnál a felesleges kilóktól. Azt tudtad, hogy a reggel 7 körüli edzés segít a vérnyomás csökkentésében és az elalvásban?

A reggeli edzés hátrányai

Gondolj csak bele, hogy még aludhatnál egy picit (1 órát), ám neked azért kell küzdeni, hogy véletlenül a szundi helyett ne az ébresztőt nyomd ki. Vannak napok, amikor korábban kell bemenni dolgozni, így még nagyobb kísértés ágyban maradni edzés helyett. Ilyenkor el kell engedni a reggeli edzést és bepótolni este vagy másnap reggel. Ennél több hátrányt nem tudunk felsorolni!

A következő oldalon az esti edzésről olvashatsz!

Fotók: fitnessontoast.com, esiringgod.org

Oldalak

  • 1
  • 2