Lifestyle

Hiba csúszott az orosz gépezetbe? Putyin mozgáskorlátozottakat és időseket is mozgósított, hogy menjenek a frontra harcolni

Putyin szóvivője is elismerte, hogy helyenként hibáztak a mozgósítást illetően.

Hiba a rendszerben

A BBC cikke szerint a Kreml elismerte, hogy helyenként hibáztak a mozgósítás elrendelésekor, ugyanis nyilvánosságra jutott az információ, hogy semmilyen katonai képzettséggel nem rendelkező, idős, esetenként mozgáskorlátozott embereket is kiküldtek volna frontra megvívni a háborút. Dmitirj Peszkov, Putyin szóvivője is bevallotta, hogy bizonyos esetek tényleg megsértették a rendeletet, de azt ígérte, hogy a hibákat javítják.

Az államvezetés titkosította az arról szóló adatokat, hogy pontosan hány tartalékos katonára vonatkozik a mozgósítás, azonban míg Szergej Sorgu védelmi miniszter 300 ezer emberről beszélt, addig kormánykritikus lapok szerint akár 1 millió orosz lehet érintett.

Nem engedik ki a katonakorú férfiakat az országból

Az egyik ellenzéki portál, a Meduza szerint szeptember 25-e óta terjednek a hírek arról, hogy a határőrök nem engedik ki az országból a katonakorú férfiakat. A határőrség a mozgósításra hivatkozik, azonban jogtalanul, mert erről hivatalos döntés nem született.

Egyes információk szerint a határőrség listával rendelkezik a mozgósításban érintettekről, akiket kizárólag a sorozóiroda engedélyével engednek ki Oroszországból.

Forrás: BBC Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.